(foto) BMW a modificat noul M135i xDrive pentru o dinamică mai precisă

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BMW anunţă un set de actualizări hardware pentru noul M135i xDrive, hot-hatch-ul cu 306 CP. Modificările de configurare pentru tehnologia şasiului asigură caracteristici de condus controlabile cu precizie chiar şi atunci când se rulează la limită pe circuit. Iar tracţiunea optimizată le permite conducătorilor să exploreze cu încredere limitele de performanţă ale maşinii, mai ales atunci când virează la viteze extrem de mari.

Caracteristici cheie:

 • Valorile de cădere pentru roţile faţă ale BMW M135i xDrive au fost mărite pentru a optimiza absorbţia forţelor laterale la trecerea prin viraje. Un nou suport hidraulic a fost utilizat suplimentar pentru ataşarea braţelor suspensiei faţă, în timp ce suporturile pentru braţele de tracţiune şi de control de pe puntea spate au fost reproiectate şi ele.
 • În acelaşi timp, sistemul de arcuri şi amortizoare au fost supuse recalibrării. Rezultatul este o îmbunătăţire semnificativă a comportamentului la rulare în viraje, care are un efect benefic asupra direcţiei atunci când abilităţile sportive ale maşinii sunt puse la încercare.
 • Modelul compact BMW M este echipat standard cu sistem de control al patinării roţilor faţă (ARB) integrat în unitatea de comandă a motorului. Scurtarea rezultată a căilor de semnal permite controlul tracţiunii de până la 10 ori mai rapid decât cu sistemele convenţionale la demaraj, pe suprafeţe alunecoase şi în timpul virajelor dinamice.
 • BMW M135i xDrive beneficiază în plus de un diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată pe puntea faţă. Încorporat în transmisia standard Steptronic Sport cu opt trepte a automobilului, îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea direcţională, împreună cu agilitatea şi dinamica în viraje. Cu factori de blocare de 36% la accelerare şi 26% la frână de motor, diferenţialul este capabil să transfere un cuplu suplimentar către roţile faţă cu o aderenţă mai bună, atunci când este necesar.
 • Funcţiile obişnuite ale Controlului Dinamic al Stabilităţii (DSC) sunt completate la BMW M135i xDrive de Performance Control, un program sportiv al DSC care optimizează comportamentul de direcţie al maşinii prin frânări controlate atent.
 • Direcţia M Sport special reglată şi frânele M Sport extrem de puternice se regăsesc şi pe lista de dotări standard pentru BMW M135i xDrive. La ieşirea de pe linia de asamblare, maşina sport de clasă compactă este echipată cu jante M de 18 inci, din aliaj uşor, cu opţiunea unor jante de 19 inci disponibile într-o varietate de modele.
 • Sistemul de evacuare cu două ţevi de eşapament facilitează livrarea puterii de la motor prin contracararea sa redusă, producând în acelaşi timp un acompaniament acustic caracteristic. Sunetul distinctiv, plin de emoţie, este transmis şi în interior, unde este amplificat cu atenţie prin difuzoarele sistemului audio.
  • Acustica revizuită transmite mai autentic ca niciodată nota caracteristică de motor cu patru cilindri a unui model BMW M către cei de la bord. Răspunsul instantaneu la fiecare mişcare a acceleratorului este tradus în semnale acustice corespunzătoare. De la construcţia puternică a cuplului sub acceleraţie, până la scăderea sarcinii la frână de motor, starea de funcţionare a propulsorului este perceptibilă clar în orice moment.
  • Pornirea motorului oferă o compoziţie sonoră special creată pentru acest model, adăugând o altă faţetă experienţei acustice bogate din interiorul maşinii.
 • O nouă selecţie de vopsele foarte atractive a fost introdusă pentru a însoţi îmbunătăţirile de performanţă şi pentru a sublinia caracterul individual al modelului: nuanţa M Sao Paulo Yellow nemetalizat, precum şi finisajele Frozen Orange metalizat şi Frozen Pure Grey.

Preţul de start al maşinii în Germania este de 51.450 de euro, însă clienţii din Republica Moldova pot beneficia de unul semnificativ mai redus – 41.700 de euro!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata