(foto) Ce face specială ediţia ultra limitată Toyota LC 200 Heritage Edition, pregătită pentru Emiratele Arabe Unite

În Orientul Mijlociu mai ales, SUV-urile mărcii Toyota sunt foarte populare, atât de populare că în unele pieţe locale sunt disponibile nu numai modele moderne, ci şi încă unele clasice precum Land Cruiser 70, produs din 1984!

Cele mai multe comenzi îi revin modelului Land Cruiser, care se vinde acolo în versiuni destul de simple, asta pentru că localnicii le cumpără ca o a doua sau a treia mașină în garaj, doar pentru a agrement, în principal pentru a face ieşiri cu ele pe dunele de nisip.

Reprezentanța Toyota din Emiratele Arabe Unite a prezentat o ediţie specială şi extrem de limitată a modelului LC 200, realizată cu inspiraţie de la modelele retro, cu opţiunea de a avea sub capotă fie un motor V6, fie unul V8. Ele sunt şi un tribut adus momentului când au fost depăşite 10 milioane de unități vândute.

Echiparea specială Heritage Edition a fost oferită anterior pentru LC 200 pentru piaţa din SUA (doar 1.200 exemplare) și Australia, dar cea pentru piața din Orientul Mijlociu este semnificativ diferită.

În cazul în care maşinile americane diferă doar prin decor, insigne speciale pe caroserie și un set de jante aurii marca BBS, cele pregătite pentru EAU pot avea în dependenţă de motorizare, printre altele: jante din oțel, cutie de viteze mecanică în cinci trepte (doar în combinaţie cu motorul V6 de 4.0 litri, 271 CP/385 Nm), faruri cu halogen, portbagaj cu două uşi şi o roată de rezervă, precum și un compresor de aer integrat în portbagaj pentru a umfla roţile la nevoie!

Alte detalii menite să aducă aminte de modelele clasice Toyota sunt nişte autocolante colorate pe caroserie, care amintesc de generațiile anterioare Land Cruiser, indicatoare de direcţie secvențiale portocalii, ralings-uri clasice de acoperiș, precum și un habitaclu tapiţat cu material textil de culoare deschisă şi cu logouri Heritage. Apropo, imaginile ataşate acestui articol, care imită unele scanate de calitate inferioară dintr-o veche broşură, sunt parte a imaginii clasice a ediţiei.

Versiunea cu motor V8 de 4.6 litri (304 CP/440 Nm) se va deosebi printr-o echipare uşor mai bogată: kinetic dynamic suspension, faruri LED cu lentile, grilă de radiator cromată, lumini anti ceață și jante din aliaj cu un diametru de 17 inci. Cutia de viteze este aici una automată în şase trepte.

În dependență de model se mai oferă servodirecție, geamuri acţionate electric, sistem de navigație cu ecran tactil de 10 inci, Bluetooth, sistem Crawl Control, airbag-uri, centuri de siguranță în 3 puncte, ABS, Brake Assist, senzori de parcare și zone faţă/spate care absorb energia în cazul unei coliziuni. Conducătorul auto se va bucura, de asemenea, de o poziție mai înaltă de conducere, care oferă o vedere de comandant a drumului şi asigură o mai bună vizibilitate în timpul condusului. În ambele cazuri volumul rezervorului de benzină este de 138 de litri şi doar maşina cu V8 are opt locuri pentru pasageri.

Prețurile pentru mașinile Toyota Land Cruiser 200 Heritage Edition cu motor V6 pornesc de la 170.000 dirham (aproximativ 46.000 de dolari), iar cele cu motor V8 costă cu o treime mai mult – minim de 225.000 dirham (puțin peste 61.000 de dolari). În total vor exista câte 20 de exemplare.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

(video) Test Drive: Toyota Land Cruiser Prado Facelift – Premieră

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/