(foto/video) Ce lungime are, cât a costat şi în cât timp s-a construit noul pod de pe şoseaua Balcani

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Guvernul Republicii Moldova a făcut publice câteva detalii despre construcția inaugurată astăzi la periferia capitalei. Vorbim despre noul pod de pe şoseaua Balcani, deja utilizat de sute de automobilişti.

Unul din scopurile amenajării sale este numit reducerea timpului de călătorie pentru șoferi, mai ales pentru cei care fac naveta din localitățile Ghidighici, Vatra, Grătiești și alte suburbii.

Podul de pe șoseaua Balcani, ridicat la kilometrul 95-96 al traseului M1, a lărgit cu două benzi de circulație porțiunea de centură a Chișinăului. Costul lucrărilor a fost de circa 71 milioane de lei, bani alocați din Fondul Rutier al Republicii Moldova.

Podul peste râul Bîc și peste calea ferată are o lungime de 60 de metri. Construcția podului a început în 2016 și urma să fie finalizată în vara anului 2020. Noua administrație a întreprins măsuri active pentru a accelera lucrările aflate în întârziere.

Potrivit reprezentanților Guvernului, deschiderea podului face parte dintr-un proiect amplu care mai prevede: lărgirea porțiunii de centură M1 Pruncul-Cricova la patru benzi, construcția unei intersecții denivelate cu strada Petricani şi construcția unor benzi de virare la stânga sub podul inaugurat în data de 28 decembrie, pentru a separa fluxurile de transport!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata