(foto) Cea mai tare ambulanţă din lume! Cum arată maşina făcută pe baza unui rar Toyota Mega Cruiser

În oraşul Vladivostok din Federaţia Rusă şi-a făcut apariţia o ambulanță mai neobișnuită şi este poate singurul vehicul de acest gen. Creatorii au făcut-o pe baza unui rar “Hummer” japonez – un exemplar Toyota Mega Cruiser, folosit anterior de armata din statul insular.

FOTO: drom.ru

Ambulanţa off-road a fost construită de compania comercial-industrială Vostok-Trailer la comanda unei firme care activează în industria minieră. Mașina unică a primit chiar şi un nume propriu – Detra-SMP.

Vehiculul va lucra pe teritoriul unei mine, iar sarcina sa principală este să livreze o echipă de medici calificați la locul unui eventual accident de muncă, acolo unde de regulă nici o ambulanţă obişnuită nu ar ajunge, pentru a acorda prim ajutor sau pentru a evacua minerii care au avut de suferit.

Automobilul se deosebeşte de un Mega Cruiser HMV original printr-o caroserie realizată acum integral din metal, cu o grosime a foilor metalice de câțiva mm (anterior avea un acoperiş textil detaşabil), grile de protecție care acoperă majoritatea geamurilor și echipament medical special în cabina-i spaţioasă, ceea ce le va permite medicilor să i-a măsuri necesare pentru a oferi asistență victimelor unui accident chiar în drum, inclusiv resuscitare.

Noua caroserie a fost dezvoltată şi instalată cu forţe proprii, precum este şi în cazul echipamentelor de la interior. Suplimentar a mai fost instalat un troliu în bara de protecţie frontală, un girofar, un bullbar, elemente de protecţie a dedesubtului, staţie radio, camere video, un sistem anti incendiere, etc.

Toyota Mega Cruiser este un SUV greu de dimensiuni mari, produs de concernul Toyota între anii 1995-2002. Abrevierea HMV (High Mobility Vehicle) se referă la varianta pregătită pentru forţele armate, care în formă inițială are un acoperiş textil și un corp cu două uși.

Aspectul lui Mega Cruiser este apropiat de cel al americanului HUMVEE (Hummer) și are o suspensie complet independentă. O caracteristică unică a modelului nipon este șasiul său cu roţi directoare (cele din față și cele din spate se pot roti în direcții opuse – acest lucru îmbunătățește manevrabilitatea).

Lungimea, lățimea și înălțimea unui Mega Cruiser HMV este de 4.910, 2.150 și 2.240 mm respectiv, în timp ce greutatea proprie cu şofer ajunge la 2.640 kg. Mașina este pusă în mişcare de un turbo diesel de 4.1 litri (170 CP), cuplat la o transmisie automată prin care puterea este transmisă tuturor celor patru roţi.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Află mai multe despre Toyota Mega Cruiser:

https://autoblog.md/foto-acum-25-de-ani-toyota-a-lansat-modelul-urias-mega-cruiser-si-s-a-gandit-sa-l-faca-si-intr-o-versiune-civila/

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise