in ,

(foto) Ceaţă în toată Moldova! Când vizibilitatea pe drumuri va fi din nou bună

Ceaţă pe tot teritoriul țării în aceste ore ale dimineții. Meteorologii de la Chişinău au emis o alertă Cod Galben de ceaţă, valabilă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, până cel puţin la ora prânzului. În plus, în unele regiuni din zona de centru-sud a țării se așteaptă ploi slabe.

Potrivit informaţiilor, în prima jumătate a zilei pe o mare parte a teritoriului se va menține ceaţă care va face ca vizibilitatea să fie de 200 m şi mai puţin. În funcţie de evoluţia fenomenelor, SHS va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Iată o hartă furnizată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat în care putem vedea zonele în care fenomenul meteo persistă şi la această oră.

În aceste condiţii, Inspectoratul Național de Patrulare vine cu unele recomandări care vor ajuta şoferii să se deplaseze mai uşor:

  • adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum;
  • folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic;
  • păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
  • cuplați centurile de siguranţă;
  • depăşirea este manevra cea mai periculoasă pe timp de ceaţă, motiv pentru care mersul în coloană este cel mai indicat.

Pietonii sunt sfătuiţi să se deplaseze pe trotuar şi să se asigure cu mare atenție atunci când intenţionează să traverseze strada.

Vezi şi: Cum trebuie să conduci pe timp de ceaţă? Cinci recomandări oferite de INP

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Iti place articolul?