(foto) Cel mai ieftin ”Pagani” are un singur loc, însă nu are roți și motor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pagani Automobili are plăcerea de a prezenta o nouă operă de artă, însă de această dată nu este una pe roți. Noul simulator Huayra R a fost dezvoltat în colaborare cu Racing Unleashed, un producător de simulatoare de ultimă generație, angajat în pregătirea piloților profesioniști.

Inițial va fi disponibil exclusiv proprietarilor de Huayra R. Ulterior va fi accesibil pentru orice doritor prin intermediul rețelei internaționale de dealeri Pagani!

Introducerea simulatorului întărește angajamentul Pagani Automobili de a avea grijă de comunitatea sa. Oferă noi oportunități de adunare, împărtășire, învățare și distracție. Posibilitățile de utilizare sunt diverse: fiecare șofer poate explora circuite și poate conduce independent sau poate rezerva sesiuni de coaching la distanță pentru a se antrena pe anumite aspecte sau piste.

Pagani va găzdui, de asemenea, evenimente virtuale în care oamenii se pot provoca și interacționa între ei. În plus, clienții vor avea libertatea de a organiza provocări și sesiuni între ei în mod independent.

Proiectul privind simulatorul a luat naștere în 2020, implicând două divizii ale Pagani:

  • Vehicle Dynamics Team de la Pagani Automobili, responsabilă de crearea de modele realiste.
  • Pagani Arte, care a îmbrățișat provocarea de a transpune esența Pagani Hypercars într-un produs de design.

Cele două echipe, lucrând împreună, au apelat la Racing Unleashed pentru a crea o sinergie de expertiză menită să dezvolte o configurație virtuală extraordinar de fidelă și captivantă. Proiectarea comună a hardware-ului și software-ului a permis un realism excepțional în reproducerea mișcărilor mașinii și a caracteristicilor asfaltului.

Echipa de design a dedicat peste un an de muncă pentru a îmbina căutarea unui obiect de design interior cu natura de gaming a dispozitivului. Formele lui Huayra R au inspirat întregul design al simulatorului, creând un obiect atât cu linii fluide, cât și moi. Forma eliptică, de asemenea un semn distinctiv al logoului Pagani, a răspuns acestei nevoi.

Simulatorul Huayra R își propune să ofere o experiență autentică Pagani, începând cu materialele folosite. Fibra de carbon care compune șasiul este aceeași care e folosită pe mașini. Iar întregul setup necesar conducerii, inclusiv volanul, pedalele, scaunul și centurile, sunt exact aceleași găsite în Huayra R.

Unele componente din aluminiu din sistemul Hi-Fi și sistemul VR au fost realizate cu aceeași grijă artizanală ca și mașinile Pagani, urmând o abordare de prelucrare din materia primă solidă. Iar orificii de aerisire tipice hypercarurilor au fost integrate în baza simulatorului pentru a optimiza răcirea procesării software.

Echipa de inginerie și design a realizat cu meticulozitate fiecare detaliu pentru a recrea cu fidelitate manevrabilitatea, dinamica și efectele aerodinamice ale mașinii reale. Utilizatorul va putea simți pe propria piele mișcările de cele trei axe de orientare (ruliu, girație, tangaj). Toate aceste caracteristici au fost testate și validate în teste consecutive de șoferi profesioniști și piloți de dezvoltare.

Fiecare proprietar de Huayra R va primi o configurație virtuală care emulează cu fidelitate mașina reală cu o acuratețe meticuloasă. Vopseaua structurii din fibră de carbon, sistemul avansat de centură de siguranță activă care simulează feedback-ul de accelerație longitudinală și laterală, emulatorul ABS care ajută la modularea frânării la limita de aderență și scaunele sunt toate reproduse fidel.

Și experiența acustică a primit o atenție deosebită. Kicker-urile integrate în scaun și sistemul audio sofisticat 5.1 sporesc implicarea cu sunetul distinctiv al lui Pagani V12-R și vibrațiile transmise de drum. Toate sunetele pot fi auzite cu căștile VR incluse, ca rezultat al numeroaselor sesiuni de înregistrare pe pistă și în mașină.

Configurația hardware include un computer de gaming integrat de înaltă performanță în bază, un ecran curbat și un Flight Case din lemn dedicat. Acesta din urmă are 3×1.2 metri!

Pe partea de software, adoptarea interfeței Assetto Corsa Pro iese în evidență, ca platformă de simulare lider din industrie. Asigură o experiență extrem de realistă prin utilizarea pe scară largă a tehnologiilor de ultimă oră precum scanarea circuitelor cu laser.

Simulatorul de conducere măsoară 3.110 mm în lungime și 1.700 mm în lățime. Este certificat conform standardului ICE 62368-1 pentru piețele europene, nord-americane și asiatice.

Prețul ar trebui să constituie câteva zecii de mii de euro, dar nicicum câteva milioane precum un Huayra R autentic.

Cmentariile sunt închise