(foto) Cel mai scump vas de WC din lume a fost furat de hoţi cu un VW Golf R

Poliția din Thames Valley, Marea Britanie, este pe urmele membrilor unui grup de hoţi care au furat acum câteva zile o lucrare artistică expusă la Palatul Blenheim. Mai exact, este vorba de spre un vas de WC din aur solid, a cărui valoare este estimată la peste 6 milioane de dolari!

Vezi şi: (foto/video) Un tânăr miliardar a venit în vacanţă în Londra cu prietenii şi cu nişte maşini de aur

Opera este semnată de artistul italian Maurizio Cattelan, care a intitulat-o “America”. Interesant este că spre deosebire de alte lucrări artistice, aceasta este și practică, dispunând de funcțiile unei toalete normale. Până la momentul furtului aceasta chiar era utilizată la propriu în cadrul muzeului, iar anterior, în 2016, a mai fost expusă la un muzeu din New York, acolo unde peste 100.000 de oameni şi-au făcut nevoile în aceasta.

Cei cinci suspecți au reușit să treacă de paznici, de sistemele de securitate și au demontat vasul de toaletă de la locul său, după care l-au încărcat într-un Volkswagen Golf R, folosit ca mașină de transport. Cu toate că există imagini (surprinse de camerele de supraveghere) cu mașina suspecților, aceasta nu a putut fi depistată, pentru că cel mai probabil are numere de înmatriculare false.

Doi din cei cinci suspecți au fost reținuți, însă prejudiciul nu a fost încă recuperat, cel mai probabil vasul fiind deja topit.

Vezi şi: (video) SUA: Un grup de hoţi au furat roţi în valoare de 120000 de dolari în doar o oră

Directorul muzeului Dominic Hare a recunoscut că hoții au pus la grea încercare sistemul de securitate al edificiului și că din fericire obiectul de artă de aproximativ 5 milioane de lire sterline era asigurat. Obiectul de artă de circa 60 de kg a fost smuls din podea, fapt ce a declanșat în mod inevitabil o inundație considerabilă în palat.

Deși WC-ul de aur intitulat “America” este asigurat, Dominic Hare speră ca obiectul de artă să fie tratat ca atare, ci nu topit și transformat în materie primă. Directorul muzeului este încă șocat de modul de operare al hoților care au păcălit sistemul sofisticat de securitate.

“Sperăm ca acest act prostesc și fără finalitate să fie văzut ca un omagiu adus artistului. Atunci când vrei să arăți lumii cele mai impresionante opere de artă îți asumi un risc imens pentru că mulți vor să le fure pentru a le lansa pe piața neagră”, a declarat Dominic Hare pentru Daly Mail.

Vezi şi: (video) Testul practicabilităţii. Vezi cum trei Porsche Panamera au transportat 300 de kg de aur

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/