(foto) Chevrolet Tahoe împlineşte 25 de ani de existenţă şi experienţă

Când a fost introdus pentru prima dată pentru gama anului 1995, Chevrolet Tahoe a combinat manevrabilitatea unui pick-up cu ampatament scurt cu funcționalitatea unei maşini cu patru portiere. Acesta a fost poziționat pentru a fi un vehicul de familie multifuncțional, cu versatilitatea de a tracta o remorcă, de ieşi în off-road sau de a lua familia într-o călătorie.

Toate aceste criterii l-au făcut rapid cel mai bine vândut SUV full-size din SUA, titlu pe care l-a deținut timp de 19 ani consecutivi.

“Tahoe a furnizat combinația perfectă de capacitate, spațiu de încărcare și confort, imediat cum a apărut pe piaţa americană a SUV-urilor mari cu patru uşi. Tahoe este un favorit de succes și are clienţi de durată, ceea ce l-a ajutat să conducă segmentul”, a declarat Paul Edwards, vicepreşedinte al departamentului marketing la Chevrolet USA.

Tahoe a fost onorat constant pentru fiabilitate, durabilitate și experiența de utilizator. Cel mai recent, Tahoe a fost onorat în Studiul de calitate inițial JD Power 2019 și în premiile 2018 Kelley Blue Book’s 5-Year Cost to Own.

Astăzi, Tahoe reprezintă aproape unul din fiecare patru SUV-uri de dimensiuni mari vândute în SUA. Combinat cu modelul cu ampatament alungit Suburban, Chevrolet deţine 45% din segment, aproape dublul ponderii celui mai apropiat concurent până acum.

În plus, Tahoe rămâne printre cele mai vândute modele ale Chevrolet către agențiile guvernamentale, pentru diverse utilizări, inclusiv forțele de ordine. Tahoe PPV (Police Pursuit Vehicle) are modificări la capitolul suspensie şi manevrabilitate pentru a face față vitezelor mari și a opririlor frecvente, pe lângă un alternator de putere mare și o baterie auxiliară, care ajută la solicitarea de energie suplimentară cerută de calculatoare, lumini și sirene.

“Când Tahoe a fost introdus acum 25 de ani, clienții noștri din poliției și-au văzut potențialul pentru mediile lor extrem de solicitante. Astăzi, Tahoe PPV este cel mai de dorit vehicul de poliție de pe piață, care combină o prezență vizuală puternică, cu o capacitate fără compromisuri, noi tehnologii de siguranță și un spațiu interior și de încărcare impresionant”, a spus Ed Peper, vicepreşedinte al GM Fleet.

O mare parte din succesul lui Tahoe în contactul cu familii, cât și cu forțele de ordine, pot fi atribuite evoluției sale – în fiecare an i se adaugă mai multă tehnologie, performanțe mai bune și o capacitate mai mare – pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienților.

Exemplare din diverse generaţii pot fi întâlnite şi pe străzile Chişinăului, deşi într-un număr infim, inclusiv în parcul ambasadei SUA.

Cum a evoluat în timp modelul:

Modelul din gama anului 1995
Modelul din gama anului 2003
Modelul din gama anului 2008
Modelul din gama anului 2014
Modelul din gama anului 2019

Cmentariile sunt închise