(foto) Chinezii şi-au primit noul Volkswagen Passat

Cine urmăreşte ce se întâmplă pe piaţa auto la nivel global, cunoaşte că de câţiva ani buni în lume există două modele Volkswagen Passat diferite. Nu ştiaţi despre asta?

Pe unul îl cunoaştem foarte bine pentru că se vinde în Europa, dar şi în Republica Moldova, generaţia actuală fiind lansată în 2014 în două tipuri de caroserie şi care în curând urmează a suferi un facelift.

Celălalt însă a fost prezentat în anul 2011, este mai mare în dimensiuni şi anterior mai simplu în dotări, oferit doar în caroserie sedan şi disponibil doar pe unele pieţe, cele mai mari fiind SUA şi China. Anume acest model şi-a schimbat acum generaţia şi maşina nu a fost prezentată iniţial în specificaţie americană, ci în cea chineză.

Noul sedan măsoară aproape cinci metri în lungime! Mai exact 4.933 mm, comparativ cu modelul predecesor care avea 4.872 mm, iar pentru comparaţie, maşina vândută şi la noi în ţară are doar 4.767 mm. În lăţime şi înălţime nu se deosebeşte prea mult – 1.836 şi 1.456 mm.

La bază stă o versiune alungită a platformei MQB cu suspensie spate multi-link, motiv pentru care ampatamentul măsoară 2.871 de mm, comparativ cu cei 2.803 mm ai generaţiei precedente şi cei 2.791 mm ai euro Passat-ului.

Din punct de vedere estetic, la exterior, noutatea face maşina europeană una puțin învechită, însă să nu uităm că publicul său ţintă este cu totul altul, unul cărora le place să conducă maşini mai premium. Noua grilă a radiatorului a crescut în dimensiuni şi aminteşte de cea a modelului Touareg, iar noi sunt şi geamurile suplimentare adăugate lângă montanţii posteriori.

Automobilul are în nivel de echipare de bază faruri LED şi stopuri LED, a căror indicatoare de direcţie sunt făcute în stilul celor văzute pe Audi, dinamice. Opţional se pot comanda faruri Matrix LED adaptive, iar cele mai mari jante pot fi de 18 inci.

În habitaclu există elemente pe care deja le cunoaştem la înfăţişare, precum: volanul, panoul comenzilor pentru climatizare, sistemul multimedia cu ecran de 9.2 inci şi panoul de bord care este un ecran color de 10.25 inci. Decorul planşei de bord, care este din punct de vedere vizual conectat cu deflectoarele de climatizare, este asemănător cu cel din sedanul european.

Printre dotările opționale se pot găsi: scaune față cu reglaje electrice, masaj și memorie, head-up display, acoperiș panoramic, sistem de camere la 360 de grade, sistem audio Dynaudio, ușă a portbagajului acționată electric și altele.

Pasagerii din spate se vor simți ca într-o limuzină și vor avea acces la setări individuale pentru climatizare, cu reglare nu doar a temperaturii, ci și a vitezei ventilatoarelor și a repartizării curenților. Scaunele pot fi încălzite, iar geamurile pot fi acoperite cu perdele.

La fel, pentru pasagerii din spate există airbaguri laterale, dar și posibilitatea de a regla poziția scaunelor față datorită unor comenzi individuale pe ele.

La alegere, în gama de motoare, se propun inițial două variații ale unui TSI de 2.0 litri: 220 și 186 CP. Ambele sunt cuplate la un DSG cu șapte trepte și cu două ambreiaje umede.

Mai târziu va apărea un TSI de 1.4 litri cu aproximativ 150 de cai putere, dar și o variantă plug-in hybrid pe baza acestui motor. O astfel de mașină va avea o cutie de viteze robotizată cu șase trepte și un motor electric integrat.

În total sistemul produce 211 CP și 400 Nm de cuplu. Accelerația 0-100 de km/h o realizează în 7.8 secunde. Mai este asigurată o autonomie de câțiva km doar cu energie electrică, iar consumul mixt anunțat este de 1.4 litri la 100 km parcurși.

Noul VW Passat chinez este produs la întreprinderea comună Shanghai Volkswagen. Peste câteva luni va trebui să fie prezentată și mașina în specificație americană, cu motoare și nivele de echipare diferite.

GALERIE FOTO: (sursă: autohome.com.cn)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/