(foto) Cifrele zilei: Iată câte autovehicule ar fi lăsat armata americană în Afganistan

Pierderile în termeni de unităţi de transport ale armatei americane după părăsirea Afganistanului se pot ridica la zeci de mii! Washington Post scrie, citând rapoartele financiare ale autorităților, că între 2005 și 2016 au fost procurate aproximativ 76.000 de vehicule cu roți pentru a fi utilizate pe teritoriul acestei ţări.

FOTO: cnn.com

Astfel spus, în Afganistan ar fi fost lăsate până la 43.000 de pickup-uri Ford Ranger, în jur de 22.000 de mii de SUV-uri HUMVEE și aproximativ 1.000 de vehicule blindate de tip MRAP, pe lângă o serie de tancuri, avioane de vânătoare şi elicoptere Black Hawk, nemaivorbind despre o impunătoare cantitate de arme.

Doar numărul total de modele Ranger livrate acolo este comparabil cu rezultatele vânzărilor anuale ale acestui model în Statele Unite. Dar dacă talibanii nu vor putea obține piese de schimb pentru tehnica grea, atunci este posibil să nu le poată întreține şi respectiv să nu le poată utiliza.

Costurile de transport și echipamente aferente au reprezentat aproximativ 29% din totalul fondurilor cheltuite. În toată perioada de prezență a forțelor militare în Afganistan, SUA au cheltuit aproximativ 83 de miliarde de dolari pentru susţinerea Afghan National Defense and Security Forces (ANDSF), dintr-un total de peste 144 care reprezintă “factura” pentru “proiectul afgan”.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/