(foto) Cineva, cu ceva, a deteriorat destul de semnificativ podul care face legătura dintre Stăuceni şi Cricova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(later edit) Interesant și curios este că în aceeași zi de 21 iulie, cei de la ASD au făcut următorul anunţ:

„Informăm că, în următoarele zile, traficul rutier de la intersecția str. Nicolae Milescu Spătaru și str. Bucovinei din municipiul Chișinău va fi redirecționat. Această măsură este necesară în vederea executării lucrărilor de demontare și transportare a grinzilor care fac parte din suprastructura podului nefinalizat din această zonă.

Grinzile în cauză vor fi transportate și poziționate în apropierea podului de la km 264 pe drumul M5, care se află în prezent în proces de reparație capitală, pentru a fi utilizate la înlocuirea grinzilor deteriorate din suprastructura podului. Îndemnăm participanții la trafic să circule cu prudență în zona menționată, și să se conformeze mijloacelor de semnalizare rutieră (indicatoare, semafoare).

Schema de organizare a circulației rutiere se anexează mai jos!”

🏗 Demontarea grinzilor din suprastructura podului de la intersecția str. Nicolae Milescu Spătaru și str. Bucovinei din municipiul Chișinău.🚧 Etapă importantă în cadrul proiectului de reparație capitală a podului de la km 264 pe drumul M5, unde grinzile respective vor fi utilizate.👷 Cu spor înainte!

Publicată de Administraţia de Stat a Drumurilor pe Vineri, 21 iulie 2023
[embeddoc url=”https://www.asd.md/wp-content/uploads/2023/07/Pod-str.N.-M-Spataru.-Organizarea-circ.-rut.pdf”]

La începutul săptămânii curente, Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a convocat o ședință de urgență cu organele competente și doi experți tehnici specializați în lucrări de artă după ce s-a descoperit cu câteva zile mai devreme că podul situat la intersecția traseului M1 cu traseul R6, km 11,178, cel care face o legătură din localităţile Stăuceni şi Cricova, a fost deteriorat în partea inferioară. Cine a cauzat prejudiciul şi cu ce vehicul exact nu se poate spune nici până la acest moment.

Poliția e la curent cu cele întâmplate, fiind sesizată în ziua de 21 iulie de inspectori ASD. Șoferul care va fi găsit vinovat urmează a fi sancționat conform legislației, ne-a comunicat ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic.

La fața locului s-a constatat că elementele portante din suprastructura podului au suferit deteriorări, datorită impactului unui transport agabaritic ilicit, care a avut loc din cauza nerespectării de către conducătorul auto a legislației naționale (pe drumurile publice naționale nu se admite circulația transportului agabaritic a cărui înălțime depășește 4 m), ori transportul agabaritic ce depășește dimensiunile maxime admisibile se face doar în baza unei autorizații speciale de transport, coordonată în prealabil cu ASD.

În calitate de întreprindere prin intermediul căreia se administrează/gestionează rețeaua de drumuri publice, ASD îşi exprimă indignarea față de conducătorii auto care ignoră legislația națională, semnalizarea rutieră și practică transportul agabaritic ilicit, punând în pericol integritatea podurilor și siguranța celorlalți participanți la trafic.

Ca urmare a situației atestate, au fost adoptate următoarele măsuri urgente pentru protejarea podului și asigurarea siguranței traficului:

  • Limitarea accesului pe banda de siguranță a podului de pe șoseaua R6, km 11,178, partea dreaptă, pentru a asigura banda marginală și a reduce riscul de deteriorare ulterioară;
  • Montarea limitatoarelor de înălțime adiționale pe bretelele și traseul M1, pentru a preveni accesul transporturilor agabaritice și a asigura respectarea limitelor de înălțime permise pe acest sector de drum;
  • Limitarea circulației pentru transporturile grele, cu restricție pe banda dreaptă, în scopul reducerii impactului asupra elementelor portante ale suprastructurii și protejării podului de deteriorări adiționale;
  • Inițierea de urgență a lucrărilor de reparație a elementelor portante ale podului care au fost deteriorate, precum și a altor eventuale deficiențe identificate în timpul inspecțiilor, pentru a restabili integritatea și funcționalitatea podului.

Toți conducătorii auto sunt îndemnați să manifeste prudență sporită, să fie atenți la semnalizarea rutieră și să respecte cu strictețe regulile de circulație în interesul siguranței și fluidității traficului rutier. Reamintim tuturor participanților la trafic că siguranța este responsabilitatea noastră comună, iar respectarea legilor și regulilor de circulație este esențială pentru a ne asigura că drumurile rămân un mediu sigur pentru toți utilizatorii.

Cmentariile sunt închise