(foto) Circulaţia pe drumuri e asigurată în condiţii de iarnă, dar aveţi grijă la zăpada care se topeşte şi gheaţa ce cade de sus

În noaptea din 8 spre 9 februarie, în nordul și centrul țării s-au înregistrat precipitații sub formă de lapoviță cu transformarea treptată în ploaie, pe alocuri ceață, starea părții carosabile fiind lunecoasă și înzăpezită, iar în sudul țării s-a format polei, izolat ceață, partea carosabilă fiind umedă.

La această oră se menţine ceaţă pe o mare parte a teritoriului ţării (la Chişinău densă), iar temperaturile pozitive duc la topirea zăpezii şi la desprinderea bucăților de gheaţă de la înălţime.

Fiţi dar atenţi la carosabilele umede şi pe unde circulaţi, inclusiv unde vă lăsaţi automobilele pentru că încă există riscul căderii de copaci şi a ramurilor din aceştia, dar şi a firelor electrice!

În intervalul de timp menţionat, unitățile teritoriale ale SA “Drumuri” au antrenat în procesul tehnologic 144 de utilaje speciale și implicat 303 muncitori rutieri, efectuând în zona de Nord și Centru lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului, în zona de Sud – lucrări de patrulare.

Avertizarea Cod Galben de condiții meteorologice complicate, anunţată ieri, se menține până astăzi la ora 11:00 cu o posibilă prelungire, pe arii extinse continuând să se formeze polei, iar pe drumuri ghețuș.

La moment, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului. Accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă, sectoare de drum blocate nu sunt!

În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117 sau 112. De asemenea, la primele trei numere de contact se poate apela şi afla informaţii despre starea drumurilor!

 

Pietoni, atenție când mergeți pe trotuare acoperite cu gheață Temperaturile scăzute înregistrate în timpul nopții şi… Posted by Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP on Monday, 8 February 2021

 

Mai mulți copaci doborâți și crengi căzute din cauza poleiului și chiciurii! În multe cazuri crengile pline de gheață… Posted by Iv Ceban on Monday, 8 February 2021

Iată care era starea drumurilor din ţară la ora actuală, văzută prin intermediul camerelor ASD:

Vezi şi:

https://autoblog.md/anuntul-drumarilor-informati-va-despre-situatia-rutiera-a-traseului-pe-care-intentionati-sa-circulati/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/