(video) Atenţie! Risc sporit de accidente în capitală şi pe traseele naţionale! Codul Galben de gheţuş – extins

Dimineaţa şi săptămâna au început cu mai multe accidente rutiere care s-au produs pe teritoriul capitalei şi a municipiului Chişinău din cauza precipitaţiilor sub formă de lapoviţă, care pe timp de noapte au dus la formarea poleiului, gheţuşului.

În continuare conducătorii auto sunt îndemnaţi să fie prudenţi şi să reducă semnificativ viteza de deplasare, atât pe străzile din oraşe, cât şi pe drumurile naţionale. Codul Galben de polei şi gheţuş lansat ieri a fost extins chiar acum câteva minute până mâine după amiaza!

Iată unde se înregistrează la această oră ninsori şi precipitaţii slabe:


Iată detalii despre alte trei situaţii care au ieşit în evidenţă, pe lângă accidentul teribil din raionul Rîşcani. În jurul orei 8:00, o ambulanță a fost implicată într-un accident în centrul capitalei, la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Tighina. Trei oameni au fost răniți în urma impactului.

Potrivit informațiilor oficiale, au avut de suferit o femeie și soțul, care se aflau în ambulanță, dar și o pasageră din automobilul Hyundai. Persoanele au fost preluate de o altă ambulanță și transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un alt accident, către ora 9:00, s-a întâmplat pe drumul care urcă în rampă spre sensul giratoriu de lângă localitatea Cricova. Implicate au fost trei automobile de marcă Dacia, Honda şi VW.

Svetlana Scripnic, ofiţerul de presă al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, ne-a comunicat că nimeni nu a avut de suferit, iar poliţia cercetează toate circumstanţele celor întâmplate şi cine se face vinovat.

 

Dimineața a fost raportat un incident pe traseul Chișinău – Orhei unde un microbus marfar a derapat în șanț. La fața locului s-au deplasat membrii comunității pentru a oferi ajutor. Recuperarea a durat circa o oră, 3 automobile recuperate de către salvatorii voluntari 4×4 : Valera Oprea, Leonid Cazacov, Eni Alexandru în coloborare cu Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. ?Fiți atenți și Respectați Distanță și Regimul de Viteză Dragi Șoferi Respectați #RCR, sunteți așteptați cu drag acasă de cei dragi. #rescue4x4 #help4x4 #daciadustermoldova #voluntari4x4 #pompieri #гбм #automobilistmd #insp #dsu #patrula #StopAlcoolLaVolan #ViațaArePrioritate #RespectăViteza Posted by Rescue 4×4 Moldova on Monday, 8 February 2021

Iar mai nou, către ora amiezii, la intersecția străzilor Armenească şi Bernardazzi, un Audi s-a întâlnit cu un microbuz, iar în urma impactului acesta din urmă s-a răsturnat.

Din nou, potrivit datelor comunicate de Svetlana Scripnic, accidentul a fost înregistrat la ora 11:55 şi implicaţi în el au fost şoferul de 31 de ani din Audi şi un autovehicul marca Gazeli, condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani. În urma impactului, vehiculul mai greu s-a răsturnat, lovind şi un autoturism Ford parcat în preajmă.

De suferit a avut un pasager din Gazeli, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Pe caz a fost inițiată o anchetă în stabilirii tuturor circumstanțelor şi în dependență de leziunile corporale cu care s-a ales bărbatul va fi luată o hotărâre conform legislației în vigoare.

 

?Accident grav în Capitală la intersecția străzilor Armenească cu Bernardazzi în urma căruia s-a inversat un microbus cu lucrători de la Asociația de gospodărire spații verzi. Din fericire nimeni nu a avut de suferit. La operațiunea de recuperare au participat salvatorii voluntari 4×4 : Oleg Gavril și Valera Oprea În ajutor au fost la fața incidentului echipajele de la Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP. ?Fiți atenți și Respectați Distanță și Regimul de Viteză Dragi Șoferi Respectați #RCR, sunteți așteptați cu drag acasă de cei dragi. #rescue4x4 #help4x4 #daciadustermoldova #voluntari4x4 #pompieri #гбм #automobilistmd #insp #dsu #patrula #StopAlcoolLaVolan #ViațaArePrioritate #RespectăViteza Posted by Rescue 4×4 Moldova on Monday, 8 February 2021


Actualmente, administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului. Circulația rutieră este asigurată în condiții de iarnă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-accident-grav-in-raionul-riscani-sunt-morti-si-raniti/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/