(foto) Compania MINI a schimbat denumirea unor jante pentru a nu face aluzie la coronavirus

Marca britanică MINI a decis să redenumească jantele noului său model, astfel încât acestea să nu fie asociate cu noul tip de coronavirus – COVID-19!

Potrivit portalului Insideevs, hatchback-ul electric Cooper SE de pe piața americană are în echipare maximă nişte jante de 17 inci cu un design specific, numite Corona Spoke.

Rădăcina comună cu cuvântul “coronavirus” nu este în mod clar cea mai bună asociere în timpurile actuale, iar managementul MINI a decis să schimbe denumirea în Power Spoke, la doar o lună după începerea vânzărilor!

În plus, petrolul a fost turnat în foc şi de mai mulţi jurnaliști, care au făcut uz de ironie despre acest lucru pe rețelele de socializare.

Interesant mai este să aflăm că pe piața britanică, jantele au fost redenumite nu Power Spoke, ci Electric Spoke, pe această piaţă fiind incluse în echipamentul de bază. Apropo, acasă modelul poartă şi o altă denumire – MINI Electric.

Amintim că noul MINI Cooper SE/MINI Electric a fost prezentat în premieră în toamna anului trecut la Salonul Auto de la Frankfurt, de unde am şi realizat un reportaj despre el. Modelul a primit un motor electric de la BMW i3s cu 184 CP și are o baterie de 32.6 kWh prin care poate înregistra o autonomie de până la 270 de km.

În Marea Britanie, electromobilul are un preţ de start de 24.900 de lire sterline.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-noul-mini-cooper-se-a-ajuns-in-romania-pe-transfagarasan-iata-s-a-descurcat-modelul-electric/

(video) 60 de ani de la apariţia MINI. Istoria interesantă a mărcii pe înțelesele tuturor

(video) Noul MINI Electric se pregăteşte de “decolare”, tractând un Boeing 777F de circa 150 de tone

Cmentariile sunt închise