(foto) Cozi şi la staţiile de alimentare din Chișinău? Cât va costa mâine benzina şi motorina

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

ANRE s-a cam reţinut uşor astăzi în formarea preţurilor plafon la carburanţi. De obicei le publică înainte de ora 12:00, însă pe fundalul ultimelor evenimente acum ar fi avut nevoie de mai mult timp pentru calcule. Nu de alta, dar preţul petrolului a crescut inevitabil din cauza conflictului militar regional!

În context, cu puţin timp înainte de afişarea acestor preţuri plafon care vor fi valabile de mâine, am primit şi o fotografie de la un martor care ar arăta nişte cozi formate la o staţie de alimentare din capitală. Să fie asta din cauza panicii sau din cauza intuiției unor şoferi că mâine combustibilii ar putea costa semnificativ mai mult?

Oricum, ţinem să vă mai informăm că petrolul a depășit astăzi pragul de 100 de dolari pentru un baril, pentru prima dată din 2014 încoace, pe fondul atacului Rusiei asupra Ucrainei, provocând îngrijorări că un război în Europa ar putea perturba aprovizionarea cu energie la nivel mondial, scrie Reuters.

Țițeiul Brent a atins un maxim de 101.34 dolari pe baril la începutul tranzacțiilor din Asia, cel mai înalt nivel din septembrie 2014, și era la 101.20 dolari pe baril la 4:23 GMT, în creștere cu 4.36 dolari sau 4.5%.

De cealaltă parte, cotația futures a țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a urcat cu 4.22 dolari, sau 4.6%, până la 96.32 dolari pe baril, după ce a urcat până la 96.51 dolari, fiind de asemenea cel mai ridicat nivel din august 2014.

Amintim că Rusia este al doilea mare producător de petrol din lume, care vinde în principal țiței către rafinăriile europene, și este cel mai mare furnizor de gaze naturale pentru Europa, asigurând aproximativ 35% din aprovizionarea acesteia.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/