(audio) „Tăt îi băț, zero greșeli!” Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere, depistată la Hîncești

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost documentată de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție. Un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) din oficiul Hîncești, dar și doi intermediari au fost reținuți pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit probatoriului administrat de DGT Sud a CNA și procurori, cele trei persoane ar fi acționat coordonat, susținând că ar avea influență asupra angajaților Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto (SÎTCCA) din Hîncești și că îi pot determina să favorizeze candidații să susțină probele teoretice și practice. Sumele pretinse pentru un permis variau între 300 și 1.200 de euro.

Pentru a fortifica probatoriul, ofiţerii CNA au efectuat percheziții în birouri, automobilele și la domiciliile persoanelor suspecte. În cadrul perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri de ciornă cu date de identitate ale candidaților, copia buletinelor de identitate, sume bănești în sumă de 38.000 de euro, 39.000 de lei, 400 de dolari, 420 de lire sterline, dar și telefoane mobile.

În urma acțiunilor de urmărire penală cele trei persoane au fost reținute și plasate în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Investigațiile în acest caz continuă.

Cmentariile sunt închise