(foto) Dacă Land Rover ar fi făcut din Discovery 3 şi un pickup, atunci ar fi arătat cam aşa

Compania de tuning VA-K Innovation din Mexic a dezvăluit un proiect neobișnuit – un pickup realizat pe baza modelului Land Rover Discovery 3! Dacă Land Rover s-ar fi decis în trecut să scoată pe piaţă un pickup pe baza acestui model, atunci ar fi arătat cu siguranţă dacă nu similar, atunci aproximativ.

S-a decis transformarea vechiului Discovery într-un pickup dintr-un motiv simplu – această mașină este convenabilă pentru astfel de modificări deoarece are un şasiu tip cadru. Noua generație are la bază în schimb platforma modulară din aluminiu Premium Lightweight Architecture (PLA), în versiune D7u.

Pentru proiect, elementele laterale ale cadrului (lonjeroanele) au fost extinse cu inserții. Corpul a fost transformat într-o cabină cu două rânduri de scaune şi cu patru portiere, iar forma ultimelor două a fost modificată astfel încât să aibă o îmbinare verticală dreaptă. Luneta are mecanism de deschidere, iar pe acoperiş mai putem observa două inserţii din sticlă.

Bena este realizată de la zero, podeaua fiindu-i acoperită cu parchet din lemn scump. Ce volum are nu se menţionează.

La baza maşinii stă un Discovery 3 din 2006, însă care a fost stilizat sub un Discovery 4 din 2016. Farurile, stopurile, barele de protecţie, dar şi alte câteva panouri de caroserie, toate au fost preluate de la un exemplar din această generaţie.

Chiar şi motorul de sub capotă este de la un Discovery 4, un V8 de 5.0 litri cu 375 CP şi 510 Nm de cuplu. Cutia de viteze automată în şase trepte şi sistemul de tracţiune integrală au rămas fără modificări.

Cât costă o astfel de conversie nu se menţionează, însă iată că este posibilă.

GALERIE FOTO:
(sursă: facebook.com/vakinnovationoficial)

Cmentariile sunt închise