(video) Premieră: Noul Land Rover Discovery facelift – unul foarte potrivit

Noul Discovery facelift a fost lansat! Acesta combină o evoluție excepțională a designului cu un interior versatil și ambalat inteligent, care întruchipează spiritul aventurii de familie care a caracterizat SUV-ul premium de familie pentru mai bine de 30 de ani.

Dispunând de ultima generație de motoare Ingenium cu șase cilindri, puternice și eficiente, infotainment Pivi Pro avansat, confort superior şi practicabilitate, Discovery rămâne unul dintre cele mai capabile, conectate și versatile SUV-uri premium cu șapte locuri din lume.

Caracteristici cheie:

  • În cadrul facelift-ului a beneficiat de faruri şi stopuri LED cu elemente interioare reproiectate, deşi corpurile propriu-zise şi-au păstrat forma (de tip Matrix LED şi cu indicatori dinamici de direcţie sunt opţiuni); bare de protecţie reformatate, o nouă grilă de radiator şi noi modele de jante; în timp ce specificaţia R-Dynamic aduce un caracter mai asertiv cu o serie de elemente de design unice, inclusiv accente exterioare în Gloss Black și Shadow Atlas la exterior, dar și o tapiţerie din piele în două culori și cusături contrastante la interior.
  • În habitaclu, marea noutate este apariţia unui sistem multimedia Pivi Pro, care va rula pe o tabletă centrală cu o diagonală de 11.4 inci (cu 48% mai mare decât anterior) şi o rezoluţie full HD. În acest sens, şi designul consolei centrale a fost reproiectat. Sistemul suportă tehnologia dual-sim, având la bord două modeme LTE, prin care este posibil de recepţionat şi actualizări SOTA.
  • Atât sistemul Pivo Pro, cât şi un panou de bord digital uşor reproiectat, pot fi opţiuni în unele nivele de echipare de pe unele pieţe. O opţiune este şi un head-up display color. Iar integrarea smartphone-urilor este, de asemenea, simplă, datorită Apple CarPlay, în timp ce tehnologia avansată Bluetooth poate conecta două telefoane simultan. Android Auto este, de asemenea, disponibil standard, precum și încărcarea wireless cu tehnologie de stimulare a semnalului de reţea.
  • Confortul pasagerilor este susținut de ionizarea aerului în cabină, sistem acum disponibil cu tehnologia de filtrare a aerului PM2.5. Acesta scanează în mod activ aerul care intră în habitaclu, măsurându-i calitatea și utilizează automat filtre avansate pentru a reduce nivelul de alergeni, toxine și particule nocive, sporind bunăstarea șoferului şi celorlalţi ocupanţi.
  • Confortul și comoditatea sunt sporite și mai mult prin introducerea suporturilor pentru tablete Click and Go de la Land Rover, încorporate în spătarele scaunelor din față. Sistemul ușor de utilizat include, de asemenea, prize de încărcare USB-A, care sunt perfect amplasate pentru a reduce la minimum firele întinse. Folosind hotspot-ul Wi-Fi 4G de la bord, la care se pot conecta până la opt dispozitive, pasagerii din spate pot fi distrați chiar și în cele mai lungi călătorii.
  • Apropo, în stilul altor modele care au mai fost actualizate, la fel în acest an, volanul cu patru spițe cu aspect nou are comutatoare cu iluminat ascuns și padele metalice pentru schimbarea treptelor de viteză în spatele său. Nou mai este şi levierul cutiei de viteze.
  • Atât tunelul central, cât şi consola centrală, au fost reformatate şi curăţate de mai multe butoane. Altfel este aranjat şi arată panoul de control a climatizării, atât cel dedicat pasagerilor din faţă, cât şi cel dedicat pentru pasagerii din al doilea rând. În spatele cotierei centrale au fost montate două deflectoare de aer, dar şi mai multe porturi USB, printre care USB-C!
  • Opţional este sistemul Gesture Tailgate prin care hayonul se poate deschide printr-o mişcare de picior sub bara de protecție spate. Volumul portbagajului poate varia de la 285 la 2.485 de litri.
  • În interior, tehnologia Intelligent Seat Fold permite clienților să configureze fără efort aspectul scaunelor folosind ecranul tactil central, în timp ce tehnologia aplicației Remote permite clienților să țină evidența stării combustibilului și a locației vehiculului lor și chiar să-i deblocheze/blocheze ușile de la distanţă.
  • În plus, în spate, scaunele din rândul al doilea au fost reproiectate cu grijă pentru un confort sporit. Suport lateral îmbunătățit, perne mai groase și profilare atentă a scaunului contribuie la un suport mai mare sub coapsă și la o postură mai bună pentru ocupanți. Confortul este sporit și mai mult prin reamplasarea deflectoarelor de aer din al doilea rând, de la montanţii B în spaatele cotierei centrale.
  • Noul Activity Key de a doua generație este, de asemenea, disponibil. Acesta dispune de comenzi touchscreen, un ceas digital și poate bloca, debloca și porni vehiculul ca un plus față de cheia-breloc obişnuită.
  • Noul Discovery facelift este disponibil în echipările S, SE şi HSE, în specificaţia sport R-Dynamic sau ca un model comercial practic cu o zonă de marfă de 2.024 litri, dulapuri suplimentare de depozitare și aceeași capacitate maximă de remorcare de 3.500 kg.

Sub capotă va fi disponibil cu următoarele propulsoare, cuplate la transmisii automate în opt trepte. Unităţile diesel vin să înlocuiască vechile SD4 şi SDV6:

  • P300: benzinar de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu 300 CP şi 400 Nm (1.500-4.500 rpm);
  • P360: benzinar de 3.0 litri şi cu şase cilindri, parte a unui sistem mild hybrid (MHEV), cu 360 CP şi 500 Nm (1.750-5.000 rpm);
  • D250: turbo diesel de 3.0 litri şi cu şase cilindri, parte a unui sistem MHEV, cu 249 CP şi 570 Nm (1.250-2.250 rpm);
  • D300: turbo diesel de 3.0 litri şi cu şase cilindri, parte a unui sistem MHEV, cu 300 CP şi 650 Nm (1.500-2.500 rpm).

Suplimentar:

  • Toate modelele Discovery facelift cu motoare Ingenium cu șase cilindri dispun de un tren de rulare avansat care optimizează împărțirea cuplului între punțile față și spate, folosind o gamă de senzori pentru a distribui cuplul în funcție de condiții. Noul sistem Intelligent All-Wheel Drive maximizează tracțiunea, dinamica pe drum și eficiența liniei de transmisie, rezultând o economie de combustibil sporită și emisii reduse de CO2 în timpul conducerii normale, fără a face compromisuri în ceea ce priveşte caracterul all-terrain.
  • În plus, suspensia pneumatică standard (gata cu arcurile) oferă confort de rulare în toate mediile și dispune de o funcţie de micșorare automată a gărzii la sol (în dependenţă de viteză) pentru a spori eficiența aerodinamică și economia de carburant în timpul călătoriilor pe autostrăzi, de exemplu.
  • Iar tehnologia Adaptive Dynamics a amortizoarelor – montată pe toate modelele – monitorizează mișcările vehiculului de până la 500 de ori pe secundă, reacționând aproape instantaneu la comenzile șoferului sau ale drumului pentru un control mai mare al corpului, asigurând o cursă plană.
  • Cu tehnologia Terrain Response 2, noul Discovery facelift este întotdeauna amorsat automat pentru a se potrivi condițiilor de conducere, în timp ce noul mod Wade optimizează vehiculul pentru a “plonja” prin apă adâncă. Interesant este de notat că, după ce acest mod Wade este oprit, sistemul electronic “usucă” preventiv frânele, apăsând plăcuţele pe discuri pentru a restabili eficiența lor cât mai repede posibil după ieşirea din apă.
  • Disponibilitatea unui sistem Terrain Response programabil permite șoferilor să regleze cu precizie cartografierea pedalei de accelerație, punctele de schimbare a cutiei de viteze, setările de direcție și suspensie, toate pentru a se potrivi preferințelor și cerințelor, astfel încât clienții să poată personaliza experiența de conducere pe teren accidentat.
  • Printre altele, noul Discovery facelift beneficiază, de asemenea, de tehnologia ClearSight Ground View, oferind șoferilor o vedere a terenului ascuns direct sub partea din față a vehiculului, utilizând ecranul tactil central și o combinație de camere orientate înainte.

Noul Land Rover Discovery facelift poate fi comandat chiar acum!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/