(foto) De acum înainte furtul maşinilor noi Toyota şi Lexus va fi inutil! Iată de ce

Mai nou, aceeași Toyota Camry nu este un automobil simplu și furtul maşinilor concernului japonez de acum înainte va deveni inutil. Chiar și părţile componente revopsite vor putea fi detectate ca fiind străine fără ajutorul specialiștilor și a mijloacelor speciale! Care este secretul deci?

De acum înainte, toate mașinile Toyota și Lexus sunt echipate cu nişte coduri PIN speciale, care sunt formate din 14-16 litere și cifre. Acestea sunt realizate sub forma unor puncte microscopice care sunt ascunse peste tot corpul mașinii. Numărul total al acestora se ridică, atenţie, la 10.000!

În aceste coduri PIN este criptat VIN codul maşinii, iar în acesta din urmă, respectiv, toate informaţiile despre vehicul şi echiparea primită din uzină. Punctele nu dispar dacă maşina este bine spălată, ori caroseria este în totalitate bine polişată, iar PIN-ul este individual pentru fiecare automobil. Interesant este că pot fi văzute doar prin dispozitive care pot apropia imaginea de 60 de ori.

Astfel, cei care au maşini Toyota şi Lexus de ultimă generaţie, dacă se întâmplă să le fie furate, vor regreta fără doar şi poate de pierdere, însă să ştie că nici răufăcătorii nu prea vor avea de câştigat nimic. De asemenea, în cazul în care mașina este furată doar pentru a fi dezasamblată la piese, partea înlocuită va putea fi găsită ca fiind străină.

Dacă nu există astfel de puncte pe caroserie atunci este un semn clar că mașina a fost revopsită. Numai în acest fel se poate scăpa de ele, dar din nou, pentru a revopsi întreaga mașină trebuie desfăcută până la cel mai mic şurub. Și aici un pont pentru cei care aleg autoturisme second hand: dacă nu găsiți aceste puncte pe corp, atunci achiziţionarea unei astfel de maşini nu are niciun sens, cel mai probabil fiind ceva în neregulă cu ea.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Toyota Camry Hybrid – cât consumă prin Moldova?

(video) Test Drive: Noua generație Toyota RAV4 Hybrid

https://autoblog.md/video-test-drive-noua-toyota-corolla-hybrid-sedan/

Cmentariile sunt închise