(foto/doc) Undă verde! Iată cum va arăta strada 31 august 1989 din capitală în viitorul apropiat

Un proiect de decizie, care prevede schimbarea categoriei străzii 31 august 1989 din stradă cu prioritate pentru automobile, în stradă pe care pietonii și bicicliștii au aceleași drepturi ca și automobilele, a fost susţinut pozitiv la recenta şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău. Un număr total de 41 de consilieri au votat pentru viitoarea schimbare.

Următoarea etapă este inițierea consultărilor publice a proiectului tehnic și colectarea propunerilor și sugestiilor. În paralel se va putea lansa licitația pentru contractarea companiei care va realiza lucrările.

Potrivit ideii, care a fost susţinută activ de localnici şi pe o reţea de socializare, se propune transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu.

Conform proiectului propus, pe acestă stradă vor exista două benzi de circulaţie pentru autovehicule, vor fi lărgite trotuarele și amenajate piste cu sens dublu pentru biciclete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate și extensii de curbură a trotuarelor, printre alte detalii pe care le puteţi analiza în documentul ataşat.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/media/2020/07/Schimbarea_categoriei_str._31_August.pdf”]

Planul de redesign al străzii a fost elaborat cu suportul PNUD Moldova, iar reamenajarea va demara în septembrie 2020, din contul resurselor oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Cmentariile sunt închise