(foto) Doi în unu! Un moldovean şi-a adus din Germania o maşină de spălat cu motor auto în ea

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Serviciul Vamal al Republicii Moldova are o pagină de Telegram, interesantă de urmărit, unde zilnic publică rezultatul tentativelor unor moldoveni de a scoate din ţară sau de a introduce în ţară, în toate cazurile ilegal, cele mai diverse produse şi mărfuri.

Astfel de persoane cu certitudine cunosc despre faptul că există o serie de proceduri şi formalități pentru import/export, însă principalul motiv pentru care încearcă să facă totul pe ascuns ar fi faptul că îşi doresc păstrarea în buzunar a banilor pe care i-ar achita sub formă de taxe.

Cea mai recentă postare ne spune despre un caz deconspirat în postul vamal Giurgiuleşti 1, acolo unde s-a apropiat pentru traversarea frontierei un VW Passat. La volan se afla un bărbat cu cetăţenie Republica Moldova şi România, venit din Germania.

Fiindu-i solicitat să prezinte portbagajul la control, pe lângă alte lucruri care le avea acolo s-a găsit sub o pătură o maşină de spălat Bosch. Aparatul electrocasnic era culcat o parte şi mai avea în spatele uşii o bucată de material textil, astfel încât să nu se vadă ce este înăuntru.

În urma controlului fizic efectuat şi desfacerii capacului superior s-a descoperit că maşina de spălat fusese de fapt goală, iar locul componentelor sale originale era ocupat de… un motor auto uzat!

Pentru că nu s-a dorit declararea acestuia organului vamal prin procedurile aprobate nu demult, bunul a fost ridicat și este pasibil confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise