(foto) Doi polițiști de patrulare din Chișinău sunt cercetați pentru corupere pasivă. Ce ar fi cerut de la un şofer

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Doi agenți de patrulare din Chișinău din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, acum câteva zile, șoferul a fost oprit de către doi polițiști de patrulare care în urma verificării alcoolemiei au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții au pretins și primit 6.000 de lei.

În vederea acumulării materialului probator au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 6.000 de lei, anterior, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Totodată, au fost depistate și alte sume de bani și anume 6.500 de lei și 620 de euro, un dispozitiv alcoolscopic, registre de evidență şi telefoane mobile.

Cei doi polițiști au fost reținuți pentru 72 de ore și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. În prezent au loc acțiuni de urmărire penală sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău.

Cmentariile sunt închise