(foto) Două exemplare Porsche 911 Speedster – cea mai nouă completare a Ţiriac Collection

0

Pasionații auto care vor vizita Galeria Ţiriac Collection de la Bucureşti vor avea ocazia să admire nu una, ci tocmai două unități de excepție Porsche 911 Speedster, produse în anul 2019, ambele cu povești și performanțe la fel de puternice. Totuşi, pentru niciuna dintre maşini nu s-a ales pachetul opţional Heritage Design Package.

“Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i a-l Cezarului. Porsche știe să facă și motoare și mașini frumoase, de aceea, de fiecare dată când apare o serie limitată, sunt tentat să cumpăr un model și sunt bucuros să completez galeria mea privată ce conține mărci de la A la Z”, a declarat domnul Ion Țiriac în cadrul evenimentului de lansare.

“Suntem bucuroși că o colecție de o asemenea anvergură se extinde astăzi cu două noi modele Porsche în ediție limitată. Ne onorează faptul că marca Porsche ocupă un loc de cinste între atâtea piese de colecție, de neprețuit”, a spus Adrian Pascu, Director divizie de lux Porsche Inter Auto România.

Porsche 911 Speedster este o punte către propria istorie, reprezentând legătura cu începutul tuturor modelelor brandului. Ediția limitată a noului Speedster 911 este o reminiscență a modelului 356 sau Roadster-ul numărul 1 din istoria mărcii.

Fabricat în doar 1.948 de unități, cifra ce reprezintă și anul de apariție al modelului 356, Speedster aduce un omagiu primului automobil ce a purtat numele Porsche. Exemplarele expuse fac parte din seria limitată, fiind personalizate în interior cu plăcuţe ce poartă numărul unic de fabricație “39 din 1948” şi “1939 din 1948” (numerele fac referire şi la anul naşterii lui Ion Ţiriac – 1939).

Noul Porsche 911 Speedster şi-a marcat premiera mondială încă în anul 2018, dar sub forma unui prototip, la ceremonia aniversării evenimentului “70 Years of Porsche Sports Cars”. Cu toate acestea, producția modelului a început în a două jumătate a anului 2019.

Motorul noului Porsche 911 Speedster, aspirat în mod natural, este preluat din echiparea modelului 911 GT3 și are șase cilindri. Puterea maximă de 510 CP este atinsă la 8.400 rpm, cu turația maximă a motorului la 9.000 rpm, oferind o experiență sonoră emoționantă în cabină. Noul 911 Speedster accelerează de la zero la 100 km/h în 4.0 secunde și atinge o viteză maximă de 310 km/h.

Jantele de 20 inci din aliaj forjat cu încuietori centrale special concepute pentru decapotabila cu două locuri o transformă într-un model exclusivist. Echiparea standard include frâne PCCB (Porsche Ceramic Composite Brake) cu discuri de frână ventilate, perforate și realizate din material compozit.

Aceste două unități Speedster se alătură autovehiculelor Porsche deja existente în galerie, printre care reamintim: Porsche 356A (1957), Porsche 912 E (1976), Porsche 918 Spyder (2015),  Porsche 911 R (2017), etc.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-trei-masini-noi-si-exclusive-toate-marca-porsche-au-completat-colectia-lui-ion-tiriac/

https://autoblog.md/video-ion-tiriac-ii-lasa-masca-din-nou-pe-concetatenii-sai-si-luat-un-g-650-landaulet/

(foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

GALERIE FOTO
(surse: Ţiriac Collection, wall-street.ro, promotor.ro)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata