(foto) Efectul noului G-Class din Moldova! Este mai scump rulat decât a costat de nou. Profitul e de peste 20.000 euro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Mercedes-Benz a reușit ceea ce puțini constructori au putut să facă în lumea asta! Într-atât de frumos au lucrat imaginea legendarului Geländewagen de-a lungul anilor, încât după ce au transformat acest tot teren într-un simbol al mărci, la moment nu mai au capacitățile necesare de a-l produce pentru a satisface cererea enormă de pe piață.

Vă dăm și un exemplu… Încercați să luați acum în mâini în jur de 200.000 de euro, atât cât costă un G 63 AMG, care este și cea mai populară versiune a noului G-Class, mergeți îi orice showroom Mercedes-Benz din lumea asta și la sigur că veți pleca cu banii înapoi acasă. De ce?

Problema este că atât de multă lume vrea să cumpere acest model, încât uzina Magna Steyr din Austria, cea care produce G-ul încă din anul 1973, nu are capacitatea necesară de a satisface cererea mare. Drept exemplu, continuând ideea cu cei 200.000 euro de care spuneam, iată cum va răspunde orice reprezentanță Mercedes-Benz la solicitarea de a pune în comandă un G 63 AMG: „nu se mai pot plasa comenzi!” sau dacă aveți noroc – „mașina se va livra nu mai devreme de 2024!”

Iar acum revenim la titlu… Norocoșii care au reușit să pună mâna pe un G-class și mai ales pe un G 63 AMG, cunosc că mașini disponibile nu sunt și că este aproape imposibil să pui în producție o asemenea versiune.

Prin urmare, cei care totuși au decis să se despartă de mașina lor, nici pentru o secundă nu își doresc să o facă fără ca să câștige ceva bani peste suma achitată importatorului prin anii 2019-2020.

Să luăm spre exemplu un anunț din Republica Moldova. În el vedem un G 63 AMG din anul 2019 ce are 17.000 km la bord. Este un exemplar frumos, cu o culoare exterioară argintie mată care costa în jur de 4-5 mii de euro la momentul plasării comenzii, un interior bej bine dotat și o sumedenie de opționale.

Chiar și așa, la prețurile din 2019, acest exemplar ar fi avut slabe șanse să treacă de prețul de 200.000 euro, luând în calcul că prețul de start acum în 2022 este de 169.000 euro. Dar iată că trei ani mai târziu și după mai mulți kilometri parcurși, proprietarul acestei mașini își dorește în schimb nu mai puțin de 220.000 de euro! Și am explicat mai sus de unde vine această dorință… Ba mai mult, dacă am fi în aceeași situație fiecare dintre noi, probabil toți am fi făcut la fel, nu?!

Și, de altfel, acest fenomen ține nu doar de acest exemplar, oriunde veți încerca să găsiți un G 63 AMG rulat – România, Germania sau în alte țări, prețul unui exemplar rulat va fi peste cel al unei mașini noi.

Iată și o dovadă din România… Aici proprietarul cere 247.000 euro cu TVA pentru un exemplar produs în 2021 și care a parcurs 26.000 km. Este adevărat că este foarte bine dotată mașina asta, dar și în acest caz, vorbim de un 20-30 de mii de euro peste prețul unei mașini noi în 2021.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise