(foto) Este disponibil standard! Ford Edge a primit noul sistem multimedia SYNC 4A pe un monitor tactil vertical

Ford Edge s-a ales cu sistemul multimedia SYNC 4, în versiune 4A pentru ecrane tip portret, în premieră pentru un automobil non-electric, după ce acesta a debutat pe noul Mustang Mach-E.

Dotarea face parte din setul de actualizări pentru gama anului 2021, deocamdată a modelului în specificaţie nord-americană, fiind disponibil standard sau mai bine spus din nivel de echipare de bază!

Totuşi, acest monitor central tactil care înlocuieşte practic toată consola centrală, nu este chiar o noutate. Pentru unele modele de pe piaţa chineză Ford a început să folosească această soluție acum doi ani, deşi nu exista încă sistemul SYNC 4.

Afişajul a apărut în modelele locale Kuga și Mondeo, iar vara trecută și pe crossoverul Ford Edge, care în China se mai deosebeşte printr-un corp şi un ampatament alungit pentru a stoca la bord trei rânduri de scaune. În plus, ecranul pe maşinile chineze este şi mai mare – 12.8 inci!

Prin intermediul SYNC 4A şi a monitorului vertical, cel din spatele volanului sau pasagerul din dreapta sa poate împărți ecranul mare în zone tematice. Sistemul dispune şi de un hotspot Wi-Fi, integrare wireless a interfeţelor Apple CarPlay şi Android Auto, SYNC AppLink, dar și de capacitatea de a face upgrade prin tehnologia OTA.

Controlul sistemul de climatizare este inclus în mediul virtual, iar nişte taste pentru comenzi rapide, precum şi unele pentru controlul sistemului audio, au rămas fizice, aranjate sub ecran. Şi, deşi monitorul vertical este oferit în echipare de bază, un sistem de navigaţie, un sistem de control vocal conectat la cloud şi altele, sunt oferite opţional contra cost.

Împreună cu planşa de bord modificată, Ford Edge a primit noi opțiuni pentru finisaje interioare, două noi culori pentru caroserie (Carbonized Gray şi Lithium Gray) și o gamă extinsă de jante (nouă opţiuni, cu mărimi cuprinse între 18 şi 21 inci.

Iar complexul de asistenți electronici Ford Co-Pilot360 (cu Enhanced Active Park Assist, Evasive Steering Assist, Adaptive Cruise Control with Stop-and-Go, Lane-Centering şi o cameră frontală cu unghi de vizualizare la 180 de grade) este acum inclus în echiparea de bază. Două porturi USB suplimentare, printre care unul Type-C, măreşte numărul lor total până la patru.

Sub capotă nu s-a intervenit: în SUA modelul poate fi cumpărat cu un motor turbo de 2.0 litri (253 CP) sau în versiunea de top Edge ST cu un V6 biturbo de 2.7 litri (340 CP).

Dealerii americani vor avea showroom-uri maşinile actualizate până la sfârșitul anului curent.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/