(video) Toyota detaliază pachetul de actualizări pregătit pentru LC Prado. Cu motorul modern este mai sprinten şi mai econom

0

Cu un patrimoniu off-road care se întinde pe parcursul a aproximativ 70 de ani, iconicul Land Cruiser al Toyota rămâne unic în segmentul său pentru capacitatea sa de a combina o calitate remarcabilă, durabilitate și fiabilitate cu performanțe off-road fără egal și niveluri din ce în ce mai mari de lux, confort al ocupanților și prestigiu de proprietate.

Disponibil în mai mult de 190 de țări din întreaga lume – cele mai multe dintre toate modelele Toyota existente – abilitățile de neegalat ale Land Cruiser în off-road i-au câștigat o reputație solidă, ca fiind unul dintre cele mai rezistente și mai fiabile maşini 4×4, făcându-l astfel şi lider de vânzări în segment în numeroase țări europene.

Pentru gama anului 2021, anume pentru aceste ţări europene, Toyota şi detaliază un update care anterior a fost anunţat pentru modelul în specificaţie japoneză.

Ce este nou introdus pe LC Prado:

  • Actualizarea din 2020 pentru Land Cruiser îi îmbunătățește și mai mult reputaţia cu: un motor diesel mai puternic de 2.8 litri, adoptarea tehnologiei Stop & Start, upgrade-uri atât la sistemul multimedia și suita Toyota Safety Sense de tehnologii de siguranță activă, precum și adăugarea la linia de echipări un Black Pack special cu indicii de styling personalizate.
  • Motorul diesel testat în timp, de 2.8 litri şi cu patru cilindri, de tip DOHC şi cu 16 supape, a beneficiat de o creștere atât a puterii, cât și a cuplului. Puterea maximă a fost mărită cu 27 CP până la un total de 204 CP disponibili de la 3.000-3.400 rpm, iar cuplul maxim a crescut cu 50 Nm până la 500 Nm disponibili între 1.600-2.800 rpm.
  • Cuplat în continuare la o transmisie automată cu şase trepte, viteza-i maximă a maşinii constituie 175 km/h, iar timpul necesar accelerației de pe loc şi până la 100 de km/h a scăzut cu tocmai 3.0 secunde, până la 9.9 secunde!
  • În schimb, adoptarea tehnologiei Toyota Stop & Start a redus atât consumul mediu de combustibil, cât și emisiile de CO2 – în primul caz cu 0.7 l/100 km, până la 7.0 l/100 km, iar în cel de-al doilea cu 18 g/km până la 192 g/km.
  • La bord, nivelele de echipare au fost îmbunătățite prin adoptarea unui sistem multimedia modernizat. Cu un răspuns mai rapid, atât al software-ului, cât şi a răspunsului la comenzi, pe un ecran multi-touch cu o vizualizare Home personalizabilă, noul sistem suportă atât interfaţa Apple CarPlay, cât și Android Auto.
  • Sistemul dispune de o funcţie de căutare one-box, dar şi un abonament valabil timp de trei ani de zile pentru uz de servicii conectate și actualizări de hărți over-the-air. Serviciile conectate includ rapoarte live despre trafic, un motor de căutare online Google, precum și informații suplimentare cu privire la radare, parcări, prețurile la carburanţi și vreme.
  • Land Cruiser dispune acum de a doua generație de tehnologii de siguranță activă Toyota Safety Sense. Acestea au fost extinse pentru a include un sistem de pre-coliziune (PCS) cu funcţie de detectare a pietonilor atât ziua, cât şi noaptea, dar şi a cicliştilor pe timp de zi. De asemenea devine disponibil un Intelligent Adaptive Cruise Control.
  • În plus față de aceste actualizări tehnologice, pe Land Cruiser Prado se oferă, de asemenea, mai mult stil și prestigiu cu disponibilitatea unui opţional Black Pack special. Caracteristicile sale includ: o grilă frontală și o garnitură spate pe uşa portbagajului cu finisaje cromate închise – o premieră pentru familia Land Cruiser, rame negre pentru proiectoarele anti ceață, corpuri oglinzi retrovizoare negre, matrițe negre ale suporturilor centurilor de la uşi, dar şi o pereche de stopuri fără nicio finisare, practic transparente. Interiorul este îmbunătățit de o consolă centrală neagră personalizată și de un tratament în tunelul central.

„Oriunde vrei să mergi, Land Cruiser te va duce acolo. Și te va aduce înapoi”, conchide frumos Toyota comunicatul despre actualizările sus menţionate.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata