(foto) FIAT Multipla sau Cybertruck nu arată atât de rău. S-a găsit mașina Cea mai urâtă din lume
Institutul Politehnic din Moscova a prezentat de curând publicului o platformă universală pentru testarea multifuncțională și în mișcare a agregatelor (mule) pentru vehicule din categoria L7 până la comerciale ușoare. Cu alte cuvinte, ceea ce vedeți în imagini este și un prototip foarte timpuriu a unei mașini electrice rusești, botezată Amber.
Și, din cauză că fotografiile cu înfățișarea sa neobișnuită au fost distribuite foarte repede pe toate platformele la nivel internațional, în majoritatea cazurilor fără vreo descriere detaliată despre ce afișează ele, creația a obținut deja titlul neoficial de „Cea mai urâtă mașină din lume”.
Prototipul de culoare roșie a fost dezvoltat la comanda companiei Avtotor, în cadrul unui contract special cu Ministerul rus al Industriei și Comerțului. Anterior, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, fabrica Avtotor din Kaliningrad asambla mașini pe bază de contract, marca BMW, KIA, Hyundai și Genesis, plus altele comerciale, iar acum se ocupă de produsele unor mărci chineze, dar în viitor este planificată acolo și producția de electromobile rusești.
Toate componentele principale – motor, invertor, plăci de control, baterii – au fost dezvoltate și fabricate în Rusia, menționează Institutul Politehnic. Inginerii din Moscova au mai proiectat structura de susținere, suspensia, direcția, rețeaua CAN și au dezvoltat o baterie special pentru cerințele acestui model de mașină. Datorită utilizării tehnologiilor IT (modelare 3D, testare virtuală, etc), a fost posibil să se minimizeze cantitatea de teste costisitoare la scară completă și să se accelereze semnificativ dezvoltarea unui vehicul electric.
Reprezentanții spun, de asemenea, că mașina electrică de producție va fi compactă și accesibilă, deoarece bateria va putea fi închiriată, nu doar cumpărată, iar pentru fabricarea caroseriei (din materiale compozite) nu va fi necesară o tehnologie costisitoare.
Dezvoltatorii planifică să trimită primele cinci mașini pre-producție pentru crash teste și certificare anul viitor și intenționează să lanseze producția în masă în 2025. Cert este că automobilul electric va arăta complet diferit față de acest prototip-platformă de teste; ar trebui să aibă un design european, asemănător cu MINI, conform surselor.
Deși Avtotor deține drepturile intelectuale asupra platformei, compania susține că noua mașină electrică va fi produsă nu neapărat sub marca fabricii; cel mai probabil, de aceasta se va ocupa o companie separată.
Cmentariile sunt închise