Vânzările Porsche în 2019: mai mari cu 10%, iar diferenţa dintre Cayenne şi Macan este la limită

Porsche s-a bucurat de un an 2019 bun la capitolul vânzări. Vehiculele produse de producătorul de mașini sport din Stuttgart au devenit mai populare ca niciodată.

Porsche a livrat clienților săi un număr total de 280.800 de automobile – cu zece la sută mai multe decât în ​​anul precedent.

Seria de modele Cayenne și Macan au înregistrat, în special, o creștere semnificativă: cel mai mare SUV al mărcii a fost livrat de 92.055 ori în întreaga lume, creşterea constituind 29% faţă de anul trecut! Modelul actual este disponibil pe toate piețele din 2019 şi la fel cu o unitate de propulsie plug-in hybrid.

De asemenea, în primăvara lui 2019 a apărut varianta Cayenne Coupe, un derivat suplimentar, chiar mai sportiv, ceea ce a impulsionat cifra vânzărilor.

(video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne Coupe – cum merge și ce noutăți aduce?

Pentru comparaţie, SUV-ul mai mic al mărcii – Macan – rămâne încă bestseller. În total 99.944 de vehicule au fost livrate clienților, o creștere cu 16 la sută față de 2018.

https://autoblog.md/video-test-drive-porsche-macan-facelift/

“Suntem încântați de acest rezultat extraordinar, care arată emoția clienților din întreaga lume pentru mașinile noastre sportive și suntem, de asemenea, mândri că am consolidat în continuare apelul brandului nostru și experiența clienților cu noi abordări. Suntem optimiști că putem menține nivelurile ridicate ale cererii şi în 2020 – datorită, de asemenea, unei multitudini de modele noi și a unor cărţi de comenzi complete pentru Taycan”, spune Detlev von Platen, membru al Consiliul Executiv pentru Vânzări și Marketing la Porsche AG.

Pe piața internă a companiei și pe întreaga piață europeană, Porsche a generat cea mai puternică creștere în 2019, cu un plus de 15% în fiecare caz. Au fost livrate 31.618 vehicule în Germania și 88.975 vehicule în toată Europa.

Producătorul de mașini sport a înregistrat, de asemenea, o creștere pe cele mai mari piețe ale sale. În China, 86.752 de vehicule au fost predate clienților, ceea ce reprezintă o creștere de opt la sută față de 2018. În SUA, cifrele de livrare au crescut cu opt la sută, până la 61.568 de maşini. Un total de 116.458 de vehicule Porsche au fost înmânate clienților din regiunile Asia-Pacific, Africa și Orientul Mijlociu – o creștere de șapte la sută față de 2018.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/