(video) Nu mai face Mercedes? Atunci face BRABUS! G 63 revine pe şase roţi cu 800 sau 900 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania BRABUS a organizat aseară un eveniment numit BRABUS Signature Night, ajuns la a doua ediţie, o paradă în cadrul căruia se prezintă inclusiv proiecte noi de tuning. Principalele vedete din acest an sunt noile BRABUS XLP 800 6×6 Adventure şi BRABUS XLP 900 6×6 Superblack, modele care marchează revenirea lui G 63 AMG pe şase roţi.

Amintim că precedenta generaţie Mercedes-AMG G 63 a fost lansată din fabrică într-o ediţie limitată 6×6 (între anii 2013-2015, în puţin peste 100 de unităţi), iar cei de la BRABUS au folosit-o drept bază pentru proiectele proprii.

Noua generaţie G-Class încă nu există din fabrică într-un astfel de format şi poate nici nu va exista, astfel că cei de la BRABUS nu au stat mult pe gânduri şi s-ar fi gândit să preia inițiativa, bazându-se atât pe experienţa trecută, cât şi pe agregatele actualizate găsite pe noul Mercedes-AMG G 63 4×4².

Caracteristici cheie:

  • Maşinile au o compoziție complet nouă, cu o extensie exclusivă a cadrului și două osii noi. Acționat permanent de șase roți, precum și de trei osii portal dezvoltate special, ambele sfidează toate limitele cu o gardă la sol de 47.3 centimetri. Pentru a găzdui numărul de osii spate, precum și bena, cadrul extins le-a adus o lungime totală incredibilă de 6.23 metri! Măsoară în înălţime 2.293 mm.
  • Găzduirea noilor punţi a necesitat prelungirea profesională a cadrului tip scară. Folosind software de proiectare și simulare de ultimă generație, BRABUS a dezvoltat un modul suplimentar din oțel care conferă cadrului aceeași rigiditate torsională ca și vehiculul de serie și încorporează, de asemenea,  cele patru suspensii independente ale roților din spate, ceea ce G-Class nu are şi nici nu va avea!
    • Nouă este şi puntea din faţă, cu o suspensie independentă. Elemente cum ar fi brațele de control au fost frezate din bucăți solide de  material folosind tehnologia CNC de ultimă oră.
    • Spre deosebire de mașina de bază, cele două punți spate au fost proiectate și ca suspensii independente. Numeroase piese necesare pentru principiul punții portal au fost proiectate de la zero și produse din aluminiu de înaltă rezistență. Acestea includ două carcase ranforsate ale punții și toate componentele brațului de control ale suspensiei. Acestea din urmă au fost vopsite în roșu.
    • Şasiul personalizat din aluminiu, acoperit cu titan, pentru designul cu șase roți, a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu cei de la KW. Amortizoare și arcurile de suspensie folosite au fost calibrate special pentru greutatea vehiculului și pentru garda la sol uriașă. Mai mult, rata de amortizare poate fi reglată din interiorul cabinei.
    • Distanța dintre prima și a doua osie este de 3.372 mm, iar între a doua și a treia – 1.050 mm.
  • În față, fascia frontală BRABUS cu protecție integrată din carbon, bara BRABUS Adventure și un troliu integrat cu o sarcină de 4.500 kg atrage atenția tuturor. BRABUS Carbon Powerdome de pe capotă, BRABUS Carbon Wind Deflector și portbagajul BRABUS Adventure servesc drept caracteristici distinctive suplimentare.
    • În cazul versiunii Superblack, maşina adoptă o combinaţie a pachetului BRABUS WIDESTAR cu BRABUS Adventure, iar capota e una de tip BRABUS PowerView cu secţiune transparentă.
  • Ambele sunt propulsate de un V8 biturbo de 4.0/4.5 litri, modificat în mai multe aspecte şi conectat la două turbocompresoare BRABUS de înaltă performanță.
    • BRABUS XLP 800 6×6 Adventure propune 800 CP şi 1.000 Nm de cuplu pentru 0-100 km/h în 5.8 secunde şi o viteză maximă limitată electronic din cauza anvelopelor AT la 210 km/h.
    • BRABUS XLP 900 6×6 Superblack are unitatea de 4.5 litri modificată mai profund pentru a stoarce 900 CP şi 1.250 Nm (cuplu limitat electronic la 1.050 Nm). Poate realiza 0-100 km/h în 5.2 secunde şi rula cu maximum 210 km/h.
    • Ambele au eşapamente custom BRABUS cu control integrat al supapelor, oferind un fundal sonor care poate fi adaptat la orice situație prin diferite moduri de conducere.
    • Motoarele ambelor versiuni sunt cuplate la cutii de viteze automate cu nouă trepte, ranforsate.
  • Jantele pe modelul Adventure pot fi BRABUS Monoblock Z/HD (pe Superblack doar modelul HD) forjate de 22 inchi, acoperite cu anvelope de mărimi 325/55 R 22. Toate cele șase roţi sunt conectate la un sistem centralizat de umflare, care permite scăderea și creșterea presiunii în funcţie de nevoi printr-un panou tactil.
  • Interiorul pickup-urilor este echipat până la cel mai mic detaliu cu o combinație elegantă dintre cea mai fină piele neagră și microfibră Dinamica, deşi personalizarea este la discreţia clientului. Un model unic de matlasare BRABUS Triangle a fost integrat cu cea mai mare precizie pe suprafețele scaunelor, panourile ușilor și spațiile pentru picioare, devenind mai atrăgător datorită cusăturilor roşii contrastante.
  • Printre altele, pot fi dotate cu praguri exterioare retractabile electric, balamale speciale BRABUS “Easy-Entry”  pentru ușile din spate care le deschid la 90 de grade, iluminare ambientală exterioară, podea din lemn de tec pentru benă, lunetă încălzită, proiectoare LED suplimentare, alte numeroase aplicaţii din carbon, etc.
  • Greutatea proprie a unui astfel de pickup este de 3.670 kg, iar greutatea maximă permisă este de 4.500 kg. Astfel, pentru conducerea maşinilor în cauză nu se acceptă un permis de categoria B!

Maşinile se fac la comandă (nu se anunţă vreo limită de producţie) şi în variantele prezentate aici costă: BRABUS XLP 800 6×6 Adventure – 1.1 milioane de euro (preţ de export fără TVA); BRABUS XLP 900 6×6 Superblack – 1.186.000 de euro!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise