(video) Noua generaţie Honda Breeze este un CR-V cu şapte locuri şi alt look

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Honda CR-V este cunoscut în întreaga lume, dar numai în China are un frate numit Breeze. În această ţară cele două modele, pentru piaţa locală, sunt produse de întreprinderi mixte concurente: Dongfeng Honda se ocupă de CR-V, iar GAC Honda de Breeze.

Modelul Breeze a apărut în urmă cu doar trei ani și este în continuare inferior „originalului” din punct de vedere al vânzărilor, dar rezultatele sunt încă de invidiat. Honda CR-V s-a vândut anul trecut în 214.000 de unități pe piața chineză, în timp Breeze în 166.000 de exemplare.

Astfel, compania mamă a decis să continue această strategie de dualism. În septembrie a fost lansat noul CR-V în China, iar acum a sosit din urmă a doua generaţie Breeze.

Ca și până acum, diferențele dintre cele două mașini se rezumă la designul exterior. Datorită diferențelor în forme, se deosebesc doar în lungime (4.703 vs 4716 mm), deși lățimea de 1.866 mm și înălțimea de 1.680 mm nu s-a schimbat.

Interiorul celor două mașini este aproape același, cu excepția faptului că cusăturile scaunelor de pe Breeze sunt realizate într-un model diferit. Dar panoul frontal, monitorul din spatele volanului şi cel central, deflectoarele de aer, consola centrală, toate sunt identice. La fel este şi în cazul listei de dotări.

Atât CR-V, cât și Breeze sunt oferite în China cu două sau trei rânduri de scaune, la alegere, opţiune care nu e propusă pe CR-V-ul american. Urmează să vedem dacă va fi disponibil în Europa o astfel de configuraţie.

Nu există între cele două SUV-uri nici diferențe tehnice. Ambele sunt echipate doar cu un motor turbo de 1.5 litri şi cu patru cilindri (193 CP/243 Nm) + CVT. La alegere este tracțiune față sau integrală. Viteza maximă în ambele cazuri este limitată la 188 km/h. Ulterior, ambele vor mai primi două unităţi de propulsie: hibridă e:HEV şi plug-in hybrid e:PHEV.

Noul CR-V chinez costă minimum 26.600 de dolari. Prețurile pentru Breeze nu au fost încă anunțate. Vânzările-i vor începe abia la sfârșitul lunii decembrie, dar diferența de valoare va fi nesemnificativă.

Cmentariile sunt închise