(foto) Human Horizons anunţă preţurile europene pentru maşinile sale şi detaliază noul HiPhi Y

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

HiPhi, cel mai vândut brand premium EV din China, anunță astăzi prețurile europene pentru modele sale revoluționare X şi Z. Maşinile sunt acum disponibile pentru comandă în Germania și Norvegia, deşi primele vehicule sunt deja înmatriculate pentru a folosi drumurile publice după inspecții şi aprobări din partea unor organizații precum Tüv Süd.

Clienții vor putea experimenta în curând modelele flagship în cadrul primului showroom Hiphi Hub din Europa, situat în cadrul Aeroportului Internaţional din München. Lansarea pe alte pieţe va fi anunţată mai târziu în acest an.

HiPhi X este un super SUV de lux complet electric, care prezintă o serie de premiere mondiale și din industrie, combinând tehnologia de ultimă oră cu luxul și designul avansat, inclusiv ușile cu deschidere automată fără atingere. Este pus în mişcare de câte un motor de 220 kW pe fiecare punte (600 CP şi 820 Nm, 0-100 km/h în 3.9 secunde), în timp ce o baterie de 97 kWh asigură o autonomie de până la 460 km în ciclul WLTP.

Vor fi oferite configurații cu patru și șase locuri, acestea din urmă putând găzdui adulți chiar şi pe al treilea rând de scaune. Precum în China, toate mașinile vor veni extrem de bine echipate cu tehnologie de clasă mondială. Preţurile maşinii în Germania sunt de 109.000 (şase locuri) şi 123.000 (patru locuri) de euro respectiv. În Norvegia preţurile sunt cu aproape 10.000 de euro mai mici.

De cealaltă parte, HiPhi Z este un GT de lux revoluționar, complet electric, a cărui producţie a început în China în 2022. Oferă o putere maximă de 672 CP, alături de 820 Nm, pentru o acceleraţie 0-100 km/h în 3.8 secunde. Bateria de 120 kWh care desparte sub podea cele două motoare oferă o autonomie de până la 555 km în ciclul WLTP.

Modelul prezintă o serie de inovații, inclusiv primul HiPhi Bot, un sistem de infotainment robotizat cu brațe multiple, care se poate roti între modurile portret și peisaj. Clienții europeni vor putea alege între configurațiile cu patru și cinci locuri ale mașinii, HiPhi adoptând din nou o strategie de preț care este atât competitivă, cât și reflectă ingineria și tehnologia avansată pe care o are produsul la bord.

Preţurile maşinii în Germania sunt de 105.000 (cinci locuri) şi 107.000 (patru locuri) de euro respectiv. În Norvegia preţurile sunt cu aproape 10.000 de euro mai mici.

Primii clienți își vor primi mașinile în al treilea trimestru al anului 2023. Acestea vor fi urmate de HiPhi Y, care a fost dezvăluit primăvara la Salonul Auto de la Shanghai, însă într-un statut de concept şi fără a fi detaliat. Complet proiectat pentru piețele europene, acesta urmează să devină disponibil pentru comenzi de la sfârşitul lui 2023.

Şi acum iată primele detalii despre noul HiPhi Y, deşi un eveniment dedicat lansării sale va avea loc pe 15 iulie. HiPhi Y a devenit cel mai accesibil model din gamă: prețurile încep de la 369.000 de yuani în China (echivalentul a 47.400 de euro). 

  • După cum era planificat, este aşteptat să devină un bestseller şi asta nu doar din cauza preţului. Pentru a atrage mai mult public dezvoltatorii au redus din gradul de “scandalos” şi au făcut maşina să arate mai tradițional, fără proporții dezechilibrate prin care se fac deosebite modelele X și Z.
  • Cu toate acestea, unele soluții avangardiste sunt păstrate. 
    • De exemplu, împreună cu ușile posterioare fără cadru la geamuri, se deschid și secțiuni din acoperiș pentru un acces mai uşor. 
    • Toate portierele au integrate un servomotor și sunt lipsite de mânere obișnuite, fiind deschise prin apăsarea unui singur buton.
    • Şi dacă portierele posterioare ale modelelor X și Z se deschid contra direcţiei de mişcare, atunci noul HiPhi Y le are instalate în mod tradițional
    • Spre deosebire de X şi Z, pe Y, doar sub farurile full LED se află panouri luminoase cu matrici care pot afişa orice grafică setată.
  • Human Horizons consideră modelul unul de dimensiuni medii și destul de modeste, dar de fapt este un coleg de clasă pentru Porsche Cayenne sau BMW X5. Măsoară în lungime – 4.938 mm, în lățime – 1.958 mm, în înălțime – 1.658 mm. Are un ampatament de 2.950 mm și jante standard la 20 inchi. Coeficientul de rezistență aerodinamică îi este de 0.24 Cx.
  • Habitaclul este conceput pentru cinci pasageri, pentru cei din spate fiind prevăzute chiar şi măsuţe pliabile. Planşa de bord include un ecran de 12.3 inchi în spatele volanului, unul central de 17 inchi şi încă unul de 15 inchi în faţa pasagerului, alături de un head-up display.
  • Fiecare maşină vine cu un HiPhi Pilot, adică un pilot automat de nivelul trei, care funcţionează inclusiv datorită unui LiDAR frontal cu o rază de acţiune de 250 de metri. În funcţie de piaţă, prin actualizări OTA vor fi deblocate treptat funcţii noi.
  • Șasiul este similar cu al primelor două maşini ale mărcii, cu brațe duble pe puntea din față și un setup multi-link în spate. Pachetul de bază include o suspensie pneumatică adaptivă, iar contra cost este oferită direcţie pe puntea din spate.
  • Pentru China se anunţă trei motorizări la alegere:
    • Cea de bază e cu tracțiune pe spate: un motor electric de 336 CP + o baterie de 76.6 kWh pentru o autonomie de până la 560 km în ciclul CLTC.
    • A doua diferă printr-o baterie de 115 kWh care ar trebui să asigure o autonomie de până la 810 km în ciclul WLTP.
    • Versiunea de top are bateria de 115 kWh + un motor frotal de 169 CP (putere totală sistem 505 cai). Un astfel de crossover cu tracțiune integrală şi cu o greutate proprie de 2.430 kg poate face 0-100 km/h în 4.7 secunde și poate parcurge 765 km conform ciclului WLTP. 
    • În toate cazurile viteza maximă e limitată la 190 km/h.

Mai multe detalii despre maşini pot fi aflate pe hiphi.com, deschis special pentru expansiunea globală a mărcii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise