(foto) Imaginea zilei: Un BRABUS 800 Widestar a fost lăsat să-şi răcească motorul în preajma străzii pietonale din Chişinău

Un posibil BRABUS 800 Widestar a fost observat parcat pe porţiunea pavată a străzii Alexandru cel Bun din Chişinău, în apropiere de intersecția cu strada pietonală Eugen Doga. SUV-ul sport şi scump a venit în vizită din Ucraina pentru că acolo a şi fost înmatriculat.

Modelul a debutat în premieră în martie 2019 la Salonul Auto de la Geneva. În detalii despre modificările pe care le-a suportat puteţi citi aici, însă cel mai important este ce poate ascunde sub capotă.

Acolo are un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri care a fost forţat să producă cu 215 CP şi 150 Nm mai mulţi decât cei oferiţi din fabrică, asta pentru a genera în total 800 de CP la 6.600 rpm şi 1.000 Nm de cuplu de la 3.600 rpm! Cu noile forţe, această maşinărie cu o greutate de peste 2.5 tone poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 240 de km/h.

În Germania o astfel de maşină poate ajunge să coste peste 360.000 de euro, de peste două ori mai mult decât cere Mercedes-Benz pentru modelul original!

Însă de ce am menţionat la începutul acestui articol că există probabilitatea să nu fie un BRABUS 800 Widestar în toată regula? Pentru că pun la îndoială acest fapt abțibildurile de pe portiere, unele pe care atelierul de tuning german nu le oferă nici ca opţiune. Aceste autocolante au fost aplicate din fabrică doar pe modelul de ediţie limitată Mercedes-AMG G 63 Edition 1.

Reieşind din această idee nu se exclude faptul că SUV-ul din imagini are aplicat doar un kit de caroserie Widestar. Dealerul oficial al BRABUS de la Kiev propune un astfel de kit pentru 22.500 de euro în schimb, însă acesta include doar barele de protecţie şi extensiile arcurilor roţilor, deşi pe maşină se pot observa şi alte opţiuni gen aplicaţia de pe capotă, grila de radiator personalizată, blocurile optice auxiliare de pe acoperiş şi spoilerul posterior, jantele cu inserţii roşii, etc.

În concluzie, ţinem să credem că este un produs BRABUS autentic şi că, pe lângă kitul Widestar, s-au ales şi alte opţiuni, inclusiv cele care cuprind modificările la capitol tehnic (amintim că atelierul poate accepta pentru conversii şi automobile personale), deşi convingerea finală poate fi doar dacă se deschide capota! 😉

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-gusturi-bune-prezentat-in-martie-primul-brabus-800-widestar-a-intrat-deja-in-moldova/
https://autoblog.md/foto-al-doilea-g-500-4×4%C2%B2-venit-in-moldova-costa-minim-250000-de-euro-pentru-ca-a-trecut-si-pe-la-brabus/
https://autoblog.md/foto-coupe-de-400-000-euro-surprins-chisinau/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/