(foto) În acest Mercedes-Benz E 36 AMG sunt şapte locuri pentru pasageri! Cum este posibil

În zilele noastre, un număr mare de șoferi încearcă să ofere mașinilor personale caracteristici agresive, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic, acesta fiind şi motivul pentru care există atât de mult tuning pe drumuri, inclusiv transformări ale modelelor AMG de la Mercedes-Benz. Dar pe vremuri (și chiar în anii 90) maşinile AMG nu au fost atât de “sâcâite” (cu unele excepții), dar nici excesiv de multe nu puteau fi văzute pe străzi.

În 1986, AMG a realizat o adevărată explozie în lumea tuning-ului prin introducerea lui Hammer – un E-Class în caroserie W124, echipat cu un V8 de 5.6 litri cu 360 ​​cai putere la activ. A fost cea mai rapidă mașină cu patru portiere din vremea sa. Deoarece nu toată lumea îşi putea permite unul, dar existau mulți care doreau să crească performanța Mercedes-urilor personale, AMG a început să ofere pachete cu actualizări pentru diverse modele.

Break-ul din fotografiile din acest articol, unul produs în 1993, este un excelent exemplu de AMG, pe când atelierul încă era independent. Clienților li s-au oferit opțiuni pentru modernizarea motorului, elementelor caroseriei, jante AMG, etc, iar de modificări se puteau ocupa şi atelierele terțe. Acest Mercedes-Benz E 36 AMG a suferit o serie de îmbunătățiri când era deja în Japonia!

https://autoblog.md/foto-11-cele-mai-tari-proiecte-de-tuning-pentru-mercedes-benz-w124/

Mașina și-a început călătoria ca model 320 TE, cu un motor de 3.2 litri cu șase cilindri care producea 220 CP. După bunătățile instalate de AMG, volumul i-a crescut până la 3.6 litri, iar puterea până la 272 de cai. Desigur, acest lucru era departe de legendarul Hammer, dar modelelor BMW M3 sau Audi RS2 Avant le putea impune concurență, deși nu a fost deloc o mașină de curse! Păstrând o transmisie automată şi tocmai 7 locuri în cabină acesta a fost mai degrabă un grand turismo foarte practic.

Portbagajul său, și mai ales scaunele rabatabile instalate contra direcţiei de mişcare, cu centuri de siguranţă, arată foarte amuzant! În break-urile americane, de “dimensiunea unei case”, astfel de scaune păreau mult mai potrivite. Totuşi, cu ele, lipsa de spațiu nu se resimte.

Mașina a fost scoasă ulterior din Japonia, iar în octombrie 2019, la o licitație din Londra, a fost vândută pentru 25.300 de lire sterline. Potrivit informaţiilor disponibile, pentru piaţa din Țara Soarelui Răsare au fost produse doar 171 de exemplare E 36 AMG Estate.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise