(video) Rolls-Royce Amethyst Droptail este un cadou de 30.000.000 de dolari pentru un copil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La scurt timp după dezvăluirea primului Rolls-Royce Droptail de 32 de milioane de dolari ni se arată a doua maşină din cadrul proiectului limitat la un total de patru, prezentată clientului deja în cadrul unui eveniment privat din Gstaad, Elveția.

Sub capotă are un V12 de 6.75 litri cu 601 CP și 840 Nm.

Caracteristici cheie:

  • A fost comandată de un patron a cărui afacere de familie a crescut de la un butic de pietre prețioase la o corporație multinațională cu interese diversificate. Un călător excepțional la nivel mondial, educat la nivel internațional și cu adevărat global în inspirațiile sale, clientul este un patron consacrat al artelor, a cărui colecție de bijuterii prețioase, automobile și lucrări de artă contemporană sunt găzduite într-un muzeu privat special personalizat.
  • Patronul i-a însărcinat pe designerii Rolls-Royce să creeze o expresie elegantă a Droptail, inspirată de ametist – talismanul dat de la naștere fiului său și un simbol durabil al purității, clarității și rezistenței.
  • Patronul și co-creatorul automobilului și-au mai exprimat dorința profundă de a marca moștenirea culturală a regiunii lor natale. Designerii Rolls-Royce Coachbuild au răspuns cu un punct de inspirație care ar defini tratamentul exterior al acestui Droptail: floarea sălbatică Globe Amaranth, care înflorește în deșertul din apropierea uneia dintre casele clientului.
    • Vopseaua exterioară duo-ton surprinde mai multe etape ale înfloririi florii. Culoarea principală a caroseriei este o nuanță purpurie moale, cu un subton argintiu delicat, numită Globe Amaranth în semn de omagiu adus florii, și este personalizată cu pete fine de pudră din aluminiu care reflectă lumina și creează un finisaj irizat captivant. O nuanţă de contrast violetă intensă, precum este culoarea ametistului, este utilizată pe caroseria superioară a automobilului şi conține un amestec de fulgi de mică roșii, albaștri și violet care împreună creează o culoare mov unică, cu un luciu metalizat subtil.
    • În lumina soarelui, automobilul dezvăluie, de asemenea, un indiciu delicat de vopsea mov pe interiorul jantelor de 22 inchi, oferind un contrast subtil, dar elegant, cu suprafața din aluminiu lustruit în oglindă.
  • Exteriorul este finisat cu un tratament subtil, dar extrem de complex, al fibrei de carbon utilizate pentru a construi secțiunile inferioare ale automobilului. Rezultatul a doi ani de dezvoltare, meșterii mărcii au creat o textură chevron asortată de-a lungul a două axe, care adaugă decor geometric suprafețelor exterioare tehnice. Fibra de carbon în sine este finisată cu un strat fin de lac colorat cu pigment de ametist şi în funcţie de cum bate lumina arată precum culoarea caroseriei. Acest detaliu complicat și solicitant din punct de vedere tehnic este ascuns până când automobilul este examinat îndeaproape.
  • Încrederea clientului în artizanii Rolls-Royce pentru a executa cele mai provocatoare cereri este exprimată în tratamentul grilei Pantheon. Rama grilei și lamele îndoite sunt parțial periate manual și parțial lustruite manual, cu o linie precisă care marchează fiecare finisaj – un tratament de suprafață care nu a mai fost încercat niciodată la această scară! Conceptul a fost sugerat de fiul clientului beneficiar, un colecționar de haute horlogerie care a fost inspirat de mâinile periate ale unei piese semnificative din punct de vedere istoric din arhiva sa. Obținerea uniformității perfecte a finisajelor, precum și claritatea contrastului între tipurile de finisare, a fost rezultatul a peste 50 de ore de muncă colectivă.
  • Sub această expresie extraordinară a măiestriei contemporane se află o priză de aer frontală inferioară complicată. Această piesă extrem de detaliată a fost proiectată digital și “imprimată” într-un compozit ușor, încorporând 202 mici lingouri din oțel inoxidabil, fiecare lustruite manual şi pictate manual în nuanța Globe Amaranth.
  • Iar figurina Spirit of Ecstasy este înconjurată de un aşa-zis cabochon de ametist. Tratamentul cabochon, prin care o piatră prețioasă este modelată și lustruită într-o formă rotunjită, mai degrabă decât fațetată, a fost solicitată de client pentru a evita o strălucire vizibilă. Acest detaliu subtil amintește de întreprinderea timpurie a clientului în afacerea cu pietre prețioase.
  • Selecția materialului predominant pentru interior a început cu o mostră de lemn oferită de client – un uimitor lemn Calamander Light cu pori deschiși, care are o textură complexă și benzi lungi de culoare.
  • Culorile mostrei inițiale de lemn a clientului au servit drept inspirație pentru tratamentul pielii automobilului – pielea ușor contrastantă, în nuanța Sand Dunes, a fost dezvoltată pentru a se potrivi perfect cu firele de caramel de pe lemnul cu pori deschiși Calamander Light. După aceasta, specialiștii în lemn au fost provocați să obțină material cu benzi în exact aceeași culoare precum pielea, o sarcină care a durat mai mult de șase luni pentru a fi rezolvată, necesitând ca specialiștii să revizuiască mai mult de 100 de bușteni înainte ca piesa perfectă să fie descoperită.
  • Nuanța primară de piele, numită Ametist, completează suprafața exterioară și este finisată cu un lac perlat subtil, care amintește de strălucirea pietrei prețioase după care este numit automobilul.
  • De asemenea, pentru Amethyst Droptail, Rolls-Royce a creat cea mai extinsă suprafață de lemn din istoria sa, materialul extinzându-se de la fascia și ușile automobilului până la panoul din spatele scaunului, cotiera centrală și capacul posterior superior.
    • În aplicarea lemnului pe puntea posterioară funcțională aerodinamic, specialiștii în aerodinamică şi lemn au lucrat îndeaproape pentru a experimenta nu doar forma panoului, ci și diferitele texturi ale lemnului și unghiul precis de plasare a furnirului în sine! Rezultatul este atât o piesă extraordinar de artistică, cât și singura suprafață “brută” din lemn din lume care produce forță de apăsare pe un automobil nou!
    • Un proces de furniruire complet nou a fost dezvoltat special pentru Amethyst Droptail, unde fiecare foaie de furnir a fost plasată cu susul în jos pentru a expune textura lemnului brut. Două tehnici sunt combinate: “bookmatching” la 55 de grade, în care foile de lemn se oglindesc reciproc, și “slip-matching”, în care foile de lemn sunt aliniate una lângă alta în ordine, pentru a crea un model de granulație repetat pentru un efect organic, natural, care dă iluzia unei singure bucăți de lemn.
    • Pentru a se asigura că Amethyst Droptail poate fi savurat de clientul său într-o varietate de climate din întreaga lume, piesele interioare din lemn au fost testate pentru a îndeplini aceleași standarde riguroase de anduranță ca și piesele exterioare. Înainte de construcția sa finală, mai mult de 150 de probe au fost supuse la peste 8.000 de ore de testare, inclusiv o simulare completă a expunerii la soare și o evaluare a rezistenței la ploaie, precum și testarea durabilității la temperaturi cuprinse între +80..-30°C. 
    • Acoperirile de protecție ale panoului posterior superior exterior, dezvoltate special pentru Amethyst Droptail, au primit propriul brevet!
  • Pentru a completa tratamentul interior, clientul a solicitat o completare elegantă: împodobirea ceasurilor de bord cu pietre rare de ametist. Ca și în cazul pietrelor prețioase de la baza figurinei Spirit of Ecstasy, acestea sunt la fel modelate într-un stil cabochon convex, mai degrabă decât fațete. Profunzimea și claritatea uimitoare a fiecărei pietre este de un standard rezervat de obicei bijuteriilor fine. Fiecare piatră a fost examinată de experți din cadrul organizației clientului înainte de a fi aprobată personal și individual de către client.
  • Într-un final, în habitaclu se găsesc şi covorașe din piele țesută – un tribut subtil adus meșteșugurilor tradiționale de țesut găsite de secole în souk-urile din regiunea de origine a clientului.
  • Amintim că acoperişul maşinilor din proiectul Droptail este complet detaşabil şi încorporează sticlă electrocromă care permite suprafeței să-și schimbe instantaneu culoarea și transparența. Clientul a provocat designerii Coachbuild să dezvolte o sticlă care să-și modifice nuanța pentru a corespunde culorii Amethyst Droptail.
    • Ca răspuns, fost a dezvoltat un efect cameleonic unic pentru sticla electrocromă: atunci când este dezactivată, este complet opacă și are o nuanță subtilă de violet, reflectând finisajul exterior al automobilului.
    • Odată ce sticla este activată prin simpla apăsare a unui buton, aceasta devine translucidă cu o nuanță care se potrivește cu cea a pielii Sand Dunes utilizată în suita interioară.
    • Realizarea acestui capriciu a necesitat ca specialiștii să experimenteze cu 60 de iterații de colorare a sticlei înainte de a se găsi o potrivire perfectă.
  • Şi nu în ultimul rând. Planşa de bord a maşinii are integrat un ceas unic comandat de client de la Vacheron Constantin. Realizat manual la Geneva, piesa numită “Les Cabinotiers Armillary Tourbillon”, are o mișcare complicată de înfășurare manuală și este adăpostită în siguranță într-un suport special conceput, permițându-i să fie scoasă și depozitată separat de automobil, dacă se dorește. Ceasul are un afișaj bi-retrograd cu întoarcere instantanee a orelor și minutelor, precum și un tourbillon biaxial.
    • Vacheron Constantin și Rolls-Royce Motor Cars au colaborat îndeaproape pentru a se asigura că formele, materialele și culorile ceasului sunt în perfectă armonie în interiorul automobilului. Cadranele combină inserțiile de culoarea ametistului cu finisajul parțial periat și lustruit al braţelor. Ceasul este fixat pe o placă de bază din aur alb, cu un model guilloché realizat manual.

Rolls-Royce Amethyst Droptail a fost comandat în calitate de cadou pentru ziua de naştere a fiului acestui om de afaceri. L-a costat 30.000.000 de dolari! Incredibil!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise