(foto) Ingenios şi nu prea! Un moldovean şi-a ascuns cele aproape 6000 de pachete de ţigări “la înălţime”

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De curând în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în punctul de efectuare a controlului comun al autorităților Poliției de Frontieră de pe sensul de intrare în România, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 37 de ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, pe care era transportată o altă remorcă.

În baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în PTF Albița-Leuseni rutier și în baza profilului de risc stabilit, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijloacelor de transport şi persoanei, în colaborare cu autoritățile din Republica Moldova.

În rezultat, echipa comună de control a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, o cantitate de 5.880 de pachete de ţigări (117.600 de ţigarete) cu timbru de acciză Republica Moldova. Acestea erau ascunse în plafonul modificat al remorcii de pe platformă!

Cu privire la cele constatate, bărbatul a recunoscut că țigările îi aparțin și că intenționa să le introducă ilegal în România, urmând să fie comercializate pe piața neagră, în state din vestul Europei.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii tuturor bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 88.200 de lei româneşti.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate şi a împrejurărilor în care a fost săvârşită fapta.

Potrivit Codului Penal al României, introducerea sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracțiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise