(foto) INP arată cu ce viteză se deplasează posesorul unui Audi S8 pe drumurile Moldovei

Viteza rămâne a fi principala cauză a accidentelor rutiere produse la noi. Cu cât viteza este mai mare, cu atât devin mai grave consecințele oricărei manevre executată neregulamentar.

De la începutul acestui an, în țara noastră s-au produs, din cauza vitezei, 376 de accidente rutiere, în care 53 de persoane au decedat, iar 475 s-au ales cu diverse traumatisme.

Această scurtă statistică a INP a fost publicată alături de câteva imagini de la faţa locului unor accidente, dar şi cea a unui Audi S8 surprins de radar. Modelul poate avea sub capotă 520 sau 605 CP sub capotă, poate face 0-100 km/h în 4.1 sau 3.8 secunde şi poate rula cu maxim 250 sau 305 km/h.

De regulă, în luna august au loc cele mai multe accidente, în contextul creșterii fluxului de mașini venite în țară, dar și a ignorării regulilor de circulație.

Aflați în concediu, atât moldovenii băștinași, cât și cei stabiliți peste hotare, sosiți în țară, au toată ziua la dispoziție pentru a se deplasa, se grăbesc, ignoră indicatoarele și avertizările poliției. Or, Regulamentul Circulației Rutiere și indicatoarele sunt la fel în toate țările, iar respectarea lor este baza unui trafic în siguranță.

Mesajul INP pentru şoferi:

“Nu uitaţi că fiecare km contează! Haideți să ne respectăm reciproc, indiferent de marca mașinii pe care o conducem, de țara în care a fost înmatriculată, de statutul social sau încrederea în sine. Atunci când îți pierzi viața, toate acestea nu mai contează. Fiți prudenți!”

Vezi şi: Le-a crăpat răbdarea! INP anunţă despre pregătirea unor noi amenzi de până la 500 de euro pentru depăşirea limitei de viteză

Cmentariile sunt închise