(foto) INSP anunţă un weekend de foc după ce doi posesori de Audi au mers cu peste 150 km/h, unul chiar prin localitate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

La figurat vorbind, INSP anunţă despre un weekend de foc, de luptă, după ce s-a constatat că unii o iau razna în ceea ce priveşte viteza regulamentară de deplasare prin ţară.

Pentru a evita consecințele unor accidente comise din cauza neadaptării limitei de deplasare la condițiile de drum, inspectorii de patrulare vor intensifica la maximum depistarea șoferilor care nu țin cont de regulile generale în timpul condusului.

De exemplu, acest automobilist a fost surprins circulând cu 152 km/h prin satul Prepelița din raionul Sîngerei. Bărbatul de 44 de ani a fost tras pe dreapta şi amendat.

Mai devreme, la începutul săptămânii, un alt şofer şi-a permis să depăşească limitele de viteză, deşi persista ceaţă pe unele drumuri şi carosabilul era alunecos.

Astfel, conducătorilor auto li se solicită să respecte următoarele recomandări:

  • adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
  • abordaţi curbele uşor şi uniform, păstrând o viteză redusă;
  • păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul premergător;
  • respectaţi-vă reciproc în trafic.

Conducătorii auto care depășesc limita de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației:

  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare;
  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 900 la 1200 lei cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;
  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 1500 la 1800 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/