(foto) Intersecția bd. Dacia – str. Băcioii Noi, prima dotată cu semafoare inteligente! Ce ştiu să facă

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Nodul rutier bd. Dacia – str. Băcioii Noi a devenit prima intersecție din municipiul Chișinău unde a fost modernizat obiectivul de semafoare prin instalarea unora inteligente! Acestea sunt capabile singure să evalueze numărul autoturismelor în intersecție și determină de sine stătător lungimea undei verzi pe benzile de deplasare, în scopul diminuării ambuteiajelor.

Conform datelor statistice, aceasta este una dintre cele mai periculoase intersecții din capitală, unde 70 la sută din accidentele rutiere produse sunt cu urmări fatale.

În acelaşi timp, pentru siguranța pietonilor care traversează intersecția dată, se reamenajează stațiile de așteptare, prin strămutarea acestora și se reconstruiesc trotuarele, urmând a fi montat și parapetul pietonal de protecție.

Costul total al proiectului depășește 4 milioane de lei. Lucrările sunt pe final, iar în curând vor fi activate noile semafoare.

Semafoare inteligente similare urmează a fi instalate și în alte intersecții de pe bd. Dacia, pe tronsonul cuprins între str. Băcioii Noi și str. Burebista. Ulterior, se va face o evaluare a zonelor cu risc sporit de accidente și se va decide unde în oraş vor mai fi modernizate astfel intersecțiile.

Cmentariile sunt închise