(foto) Ion Ţiriac are în colecţia sa o maşină de poliţie mai neobişnuită

Introdusă în 1993, a patra generaţie a modelului american Chevrolet Camaro a păstrat aceleaşi caracteristici de la momentul lansării sale în 1967: două portiere, format 2+2 locuri, disponibil ca model coupe cu acoperiş opţional “T-Top” sau decapotabil.

Noua maşină putea fi echipată cu motoare cu capacităţi cuprinse între 3.4 litri pe motorul V6 de 160 CP şi 5.7 litri pe motorul V8 cu 325 CP, în combinaţie cu o transmisie automată cu patru trepte sau manuală cu cinci sau şase trepte de viteză.

Tot în 1993, Camaro a fost ales în calitate de (Safety Car) maşină de siguranță oficială a cursei Indianapolis 500. Chevrolet a fabricat 633 de mașini în ediţie specială “Indy 500”.

FOTO: ebay.co.uk

Maşinile Chevrolet au atras mereu atenţia poliţiei locale şi naţionale din SUA, datorită spaţiului generos din interior. La sfârşitul anilor 1980, Chevrolet Caprice, folosit de poliţia americană, nu avea puterea necesară pentru urmăriri de mare viteză, astfel că în 1991 Chevrolet a introdus un “Special Service Package” pentru Camaro Z28.

Pachetul “B4C” includea o osie posterioară de înaltă performanţă, roţi cu jante de 16 inci, discuri de frână pe toate cele patru roţi, răcitor ulei de motor, un alternator, baterie de mare putere şi un diferenţial cu alunecare limitată heavy-duty. De asemenea, arma automată în ediţia standard a fost scurtată pentru a se potrivi în interiorul modelului Camaro.

Automobilul mai deosebit pe care îl are Ion Ţiriac în colecţia personală de la Bucureşti este unul din cele numai 310 exemplare fabricate în 1995 pentru poliţie. Este echipat cu un motor V8 LS1 supercharged de 5.7 litri volum şi se estimează că produce peste 700 CP! Cutia de viteze la care este cuplat e una manuală, prin care toată puterea ajunge spre roţile spate.

Acest Chevrolet Camaro Z28 Police Interceptor are 44.341 mile la bord şi este într-o stare excelentă, deşi nu mai poartă un girofar pe acoperiş şi o livrea specifică pe caroserie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

(foto) Achiziţie de lux pentru Ion Ţiriac. A cumpărat două din cele 300 Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

https://autoblog.md/video-ion-tiriac-ii-lasa-masca-din-nou-pe-concetatenii-sai-si-luat-un-g-650-landaulet/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/