(foto) Lexus RZ se ieftinește și poate merge mai departe datorită unei noi versiuni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lexus introduce o a doua versiune/motorizare pentru noul RZ – RZ 300e. Prin această mișcare modelul nu devine doar mai accesibil, ci și propune o autonomie mai mare.

Noul RZ 300e folosește aceeași platformă e-TNGA și aceeași baterie de 71.4 kWh care poate fi încărcată rapid cu 150 kW, însă de mișcare răspunde un singur electromotor frontal care asigură doar tracțiune față. Agregatul produce 204 CP și 266 Nm.

Invertorul care antrenează motorul folosește un element SiC (carbură de siliciu) cu pierderi reduse de putere, realizând o autonomie de croazieră de 599 km în baza ciclului WLTC (mașina cu jante de 18 inchi, opționale fiind de 20 inchi).

Pentru comparație, actualul RZ 450e cu 313 CP (AWD) poate propune o autonomie combinată de până la 440 km (ciclul WLTP)/ 494 km (ciclul WLTC). Cel mai probabil modelul european RZ 300e va oferi puțin peste 500 km autonomie, cifrele exacte urmând să le includem într-un update când vor fi disponibile.

Noi opțiuni de jante lansate în paralel:

Lipsa electromotorului posterior a impus Lexus să modifice suspensia de acolo cu elemente nou dezvoltate pentru a suprima zgomotul și vibrațiile neplăcute din cauza golului. Setările arcului elicoidal, stabilizatorului și amortizorului sunt optimizate. Și, profitând de greutatea cu aproximativ 100 de kg mai mică, RZ 300e are un comportament agil și liniar.

Printre altele, pentru toate versiunile a fost adoptat un sistem de creștere rapidă a temperaturii bateriei. Calea de transmitere a căldurii de la elementul de încălzire din sistemul de aer condiționat la bateria montată sub podeaua vehiculului a fost optimizată, minimizând pierderile de căldură, ridicând rapid temperatura bateriei atunci când este rece și astfel fiind mărită viteza de încărcare, respectiv fiind redus timpul de încărcare rapidă la temperaturi exterioare scăzute.

Deocamdată noul Lexus RZ 300e este valabil în Japonia, la un preț de start echivalent cu 50.600 de euro.

Cmentariile sunt închise