(foto) Lotus – poate primul producător auto care a scos din producție trei mașini concomitent

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ieri, 22 decembrie 2021, Lotus a comemorat producţia ultimelor exemplare Elise, Exige și Evora. Cele trei modele sport au fost scoase din producţie concomitent.

Trioul a fost fotografiat împreună cu mulți dintre membrii echipei care au contribuit la proiectare, inginerie, asamblare și vânzare.

Între aceste trei linii de modele și pe parcursul a 26 de ani, un total de 51.738 de mașini au părăsit linia de producţie. Combinate, ele reprezintă aproape jumătate din producția totală a companiei Lotus din toată istoria sa de 73 de ani. În plus, au fost construite alte 9.715 de autoturisme pentru clienții terți, inclusiv General Motors și Tesla.

Din 1996 până în 2000, mașinile sport de prima generație Elise și Exige au fost construite într-o mică sală de asamblare la Hethel, alături de legendarul Lotus Esprit. Actualele linii de asamblare, care au fost instalate în 2000, vor fi demontate și înlocuite cu facilități de ultimă generație, complet noi, în sprijinul fabricii noi dedicată pentru modelul Emira

Producția cu o capacitate completă a noului model sport Emira va începe în primăvara lui 2022 după ce fazele de prototip și de testare în curs de desfășurare vor fi finalizate, ducând producția de mașini sport Lotus într-o eră captivantă, high-tech și semi-automatizată și crescând capacitatea de până la 5.000 de unități pe an.

Ultimele exemplare ale modelelor Elise, Exige și Evora nu vor fi vândute, ci sunt rezervate colecției de patrimoniu în creștere a Lotus. Se va alătura colecției:

  • un Elise Sport 240 Final Edition finisat într-o culoare galbenă, ultimul dintre cele 35.124 de unităţi produse.
  • un Exige Cup 430 Final Edition în Heritage Racing Green, ultimul dintr-un total de 10.497 de exemplare.
  • un Evora GT430 Sport finisat în Dark Metallic Grey, ultimul dintr-o serie de 6.117 exemplare.

Modelele sport Elise și Exige sunt construite în jurul unei platforme dedicate pentru maşini mici. Pe aceeași platformă, și, de asemenea, fabricate de Lotus la Hethel au fost Opel Speedster / Vauxhall VX220 (7.200 de mașini construite între 2000 și 2005) și Tesla Roadster (2.515 de mașini construite între 2007 și 2012). 

Prin urmare, incluzând mașinile Lotus 340R, Europa, 2-Eleven și 3-Eleven, acest lucru aduce volumul total de producție a platformelor pentru 56.618 de mașini.

Cmentariile sunt închise