(foto) Lucid anunţă noile versiuni Air Dream Edition Performance şi Air Dream Edition Range

Lucid Motors a anunțat două noi versiuni ale primului său model electric Air. Acestea se numesc Performance şi Range, fiind bazate pe modelul de top Dream Edition. După cum denotă din denumiri, prima se concentrează pe putere și viteză, iar a doua pe autonomie maximă.

Ambele modificări dispun de o configurație cu două motoare electrice, tracțiune integrală respectiv și o viteză maximă limitată la 270 km/h. Sistemul electric de la bord funcţionează cu o tensiune maximă de 924 V!

Modelul Performance va avea să ofere 1.111 CP în sistem de măsurare american şi peste 1.000 Nm de cuplu, în timp ce Range va propune “doar” 933 CP şi peste 1.000 Nm de cuplu. Cu astfel de forţe maşinile electrice pot face 0-97 km/h în 2.5 şi 2.7 secunde respectiv.

Încă o noutate în termeni de echipare sunt nişte anvelope Pirelli P-Zero LMI special dezvoltate. Pe modelul Performance măsoară 245/35 R21 pe puntea din faţă şi 265/35 R21 pe puntea din spate (opţional fiind oferite jante de 19 inci). Pentru modelul Range se oferă unele ce măsoară 245/45 R19 (opţional fiind propuse jante de 21 inci).

Certificarea autonomiei în baza ciclului local EPA este în prezent în proces de realizare și va fi anunțată pentru fiecare versiune a Dream Edition atunci când va fi finalizată. Deși cifrele oficiale nu sunt încă disponibile, Lucid a finalizat recent o evaluare în acest sens, în condiții reale, cu echipa Motor Trend.

În timpul călătoriei, o pereche de mașini Dream Edition Range au fost conduse din Los Angeles spre San Francisco la viteze de autostradă (108 km/h) prin centrul Californiei, după care s-au întors înapoi peste Golful San Francisco până la sediul global al Lucid, înregistrând 445 de mile (716 km) cu o singură încărcare.

La destinaţie mașinile au arătat o autonomie rămasă pentru 30 și 72 de mile, ceea ce înseamnă că autonomia maximă ce o puteau atinge era de 475 și 517 mile (764 şi 832 km respectiv)!

Lucid va contacta în scurt timp deținătorii de rezervări Dream Edition pentru a-și actualiza configurația cu versiunea preferată, ambele rămânând la prețul complet echipat de 169.000 de dolari.

În septembrie, Lucid va începe să găzduiască tururi pentru jurnaliști în fabrica sa din Casa Grande, Arizona, înainte de a începe livrările mai târziu în acest an.

Cmentariile sunt închise