(foto) Mai eficient şi mai uşor. Mercedes anunţă un nou motor diesel pentru E-Class

Până când VW îşi face planuri despre cum să întoarcă încrederea clienţilor săi în motorizările diesel, Mercedes-Benz anunţă fără niciun fel de stres un nou agregat care funcţionează pe bază de motorină. Unitatea de 2.0 litri a fost introdusă pentru noua generaţie E-Class.

Premieră Mondială: Noul Mercedes-Benz E-Class a fost prezentat oficial (video)

Nemţii din Stuttgart au decis ca noua unitate de propulsie să înlocuiască agregatul de 2.2 litri, care, pe parcursul existenţei sale a stârnit nenumărate critici. Acum, potrivit producătorului, inginerii au reuşit să facă un motor mai “ideal”, fără niciun fel de breşă.

15C1092_15

O realizare foarte importantă a fost scăderea greutăţii motorului. El a devenit cu 17% mai uşor: 168.4 kg comparativ cu 202.8 kilograme cât era pe propulsorul vechi. Acest rezultat nu s-a datorat doar dimensiunilor mai compacte, dar şi din cauza utilizării unor materiale netradiţionale. Nou agregat este primul diesel din gamă, în construcţia căruia se folosesc bucăţi de aluminiu şi plastic!

Unitatea de propulsie a devenit mai compactă şi din cauza spaţiului micşorat între cilindri. Ce-i drept, s-a micşorat doar cu patru mm, însă Mercedes-Benz dă asigurări că aceste dimensiuni îi permit agregatului ca să fie instalat atât longitudinal, cât şi transversal, în funcţie de necesitate.

15C1092_02

Al doilea lucru important = motorul a devenit mai economic. Apetitele i-au scăzut cu 13%.

Nu în ultimul rând, motorul cu indicele OM 654 a devenit mai puternic. În diferite variante, puterea motorului va balansa între 122 şi 195 CP, ulterior fiind aplicat şi pe alte modele de automobile din gamă.

Cmentariile sunt închise