(video) Premieră: Noul Ford Puma Titanium X – primul Ford cu huse detașabile și lavabile pentru scaune

Ford a dezvăluit astăzi pentru prima dată modelul elegant și bogat în tehnologii Ford Puma Titanium X, înainte de debutul public al acestuia la Salonul Auto de la Frankfurt din Germania, care va avea loc săptămâna viitoare.

Îmbunătățind SUV-ul Puma prin tehnologii, confort și un nivel al ergonomiei premium, noul Puma Titanium X este primul model Ford care oferă huse detașabile și lavabile (care pot fi spălate fără a-și pierde calitățile) pentru scaune, care îi vor ajuta pe clienți să își păstreze senzația de interior premium.

Mai este şi primul din segment cu scaune cu masaj lombar pentru un confort sporit pe parcursul călătoriilor, dar şi primul cu hayon care poate fi deschis fără mâini.

Specificațiile premium oferite în dotarea standard conferă un nou grad de lux segmentului SUV, permițându-le clienților Puma Titanium X să beneficieze de experiențe de condus pline de încredere și de un confort fără precedent.

Husele de scaune detașabile care pot fi spălate la mașină prezintă un sistem integrat elegant cu fermoar, ceea ce permite să fie îndepărtate cu ușurință folosind o singură mână. Husele prietenoase pentru familie fac mai ușoară ca oricând curățarea sucului vărsat sau urmele lăsate de animalele de companie, contribuind la păstrarea senzației de prospețime în interior.

În plus, pentru husele disponibile aftermarket vor exista opțiuni de personalizare mai vaste pentru proprietari.

Inovațiile suplimentare includ scaune frontale cu masaj lombar care pot ajuta la revitalizarea mușchilor solicitați în timpul călătoriei și contribuie la drumuri mai relaxante. Acționate prin apăsarea unui buton, scaunele reglabile electric dispun de un sistem de masaj cu trei camere, cu direcții de rulare reglabile și cu trei niveluri de intensitate.

Camerele gonflabile permit, de asemenea, ajustarea treptată a conturului dorsal din zona superioară, centrală și inferioară a scaunelor – ajutând șoferul și pasagerul din față să-și ajusteze în mod precis poziția scaunului pentru a beneficia de confort sporit.

Interiorul lui Puma Titanium X prezintă, de asemenea, un volan tapiţat cu un material care imită pielea, aplicații cu efect de lemn care înconjoară și panoul de instrumente, dar și inserții de țesături moderne pentru panourile interioare ale ușilor.

Tehnologiile standard sofisticate ajută șoferul și pasagerii să rămână conectați în timpul drumului. O placă/suport de încărcare wireless aflată sub panoul de bord poate reîncărca smartphone-uri compatibile fără a fi nevoie să conectați cabluri de încărcare – eliberând cele două porturi USB ale lui Puma pentru a fi utilizate cu alt scop.

Dispozitivele pot rămâne conectate prin Bluetooth la sistemul de comunicații și divertisment standard Ford SYNC 3 în timpul utilizării încărcării wireless, permițând șoferilor Puma să controleze sistemul audio, navigaţia și smartphone-urile conectate, utilizând comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto fără costuri suplimentare și o calitate bogată a sunetului prin intermediul sistemului de sunet B&O standard de 575 de waţi, cu 10 boxe, reglat dinamic pentru a asigura o experiență audio deplină, indiferent de poziția scaunului.

Funcții suplimentare standard de confort și ergonomie includ Controlul Electronic Automat al Temperaturii cu dublă zonă, ștergătoarele de parbriz cu sistem de detectare a ploii și senzorii de parcare spate.

Noul exterior al lui Puma Titanium X oferă o interpretare distinctivă și carismatică a SUV-ului Puma, care atrage toate privirile și a cărui siluetă este recunoscută instantaneu. Pasajele pronunțate ale roților – rezultând din optimizarea arhitecturii ampatamentului și ecartamentului mașinilor din segmentul B al Ford – sunt completate cu jante exclusiviste din aliaj de 18 inci, cu 10 spițe, în nuanţă Pearl Grey.

Părții frontale a lui Puma i se conferă o identitate personalizată, cu finisaje unice de culoare neagră strălucitoare și cu evidențieri cromate pentru grila de tip fagure a modelului Titanium X. De asemenea, proiectoarele de ceață sunt prevăzute cu rame ce sunt integrate în orificiile prizelor de aer frontale.

Aceleași caracteristici de tratament sunt disponibile pentru pragurile laterale, în timp ce prizele de aer din spate și scutul antiderapant prezintă evidențieri gri metalice. Oglinzile laterale încălzite, cu corp colorat, includ indicatoare integrate și LED-uri care luminează solul adiacent ușii la deschidere.

Clienții Puma vor fi printre primii care vor beneficia de arhitectura sofisticată de tip mild-hybrid a Ford – adaptată pentru a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil, în timp ce completează dinamica de vârf a lui Puma.

Tehnologia EcoBoost Hybrid vine în completarea motorului pe benzină EcoBoost de 1.0 litri dezvoltat de Ford cu un demaror-generator integrat, antrenat prin curea, de 11.5 kW (BISG), care permite recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și a rulării libere, prin încărcarea unui set de baterii/acumulatori litiu-ion de 48 volți, răcit cu aer.

BISG acționează, de asemenea, ca un motor, completându-se perfect cu motorul în trei cilindri cu frecare redusă și utilizând energia stocată pentru a furniza cuplu în timpul conducerii normale și accelerației, paralel fiind o sursă de energie pentru alte tehnologiile disponibile pe mașină.

Oferit în variante de 125 CP și 155 CP, sistemul inteligent auto-reglabil mild-hybrid poate utiliza energia stocată în baterie pentru a substitui cuplul – reducând astfel cantitatea de cuplu necesară motorului pe benzină și eficientizând nivelul de consum al combustibilului cu până la 9%, conform WLTP, ori pentru a suplimenta cuplul – sporind cuplul total generat de motor, pentru o performanță optimizată.

Află mai multe detalii despre noul Puma, model care va fi produs în România, aici.

Cmentariile sunt închise