(video) Poliţia din Abu Dhabi se laudă cu o maşină care a fost făcută în doar şapte exemplare

Ceea ce puteţi vedea mai jos este poate cea mai exclusivă maşină de poliţie din lume! Se numeşte Lykan HyperSport Police, iar producătorul a ţinut să amintească că face parte din flota de maşini super sport a poliţiei de patrulare din Abu Dhabi.

Existând în doar şapte exemplare, toate asamblate în Torino, Italia, acest automobil a fost cumpărat de autorităţile din emirat în vara anului 2015 pentru 3.4 milioane de dolari.

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Vezi ce primesc în dar din partea poliţiei din Dubai cei mai disciplinaţi şoferi

Lykan HyperSport este primul hipercar dezvoltat și construit în Orientul Mijlociu, de către compania libaneză W Motors. Prototipul său pre serie a fost prezentat în 2013 la Qatar Motor Show, iar producţia i-a început din decembrie 2014.

Automobilul dispune de un motor poziţionat central, unul boxer twin-turbo de 3.7 litri şi cu şase cilindri, modificat de atelierul german RUF pentru a produce 791 CP şi 960 Nm de cuplu. Caracteristicile dinamice oficial anunţate sunt: acceleraţie 0-100 km/h în 2.8 secunde şi o viteză maximă de 404 km/h. Cutia-i de viteze este un PDK cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar greutatea nu-i depăşeşte 1.400 de kg.

Modelul se mai remarcă printr-o cheie cu pietre preţioase încrustate, nişte faruri LED în care se folosesc şi diamante, dar şi un afișaj holografic cu mișcare interactivă și interacțiune tactilă la interior.

Lykan HyperSport a devenit cunoscut de publicul larg după ce a fost utilizat pentru simularea unui truc spectaculos în cea de-a şaptea parte a francizei The Fast and the Furious. În prezent, modelul are un urmaş: (video) Premieră în Dubai: Noul hipercar de serie Fenyr SuperSport

https://www.youtube.com/watch?v=mgG5wn42FnA

Cmentariile sunt închise