in

(video) Noul Hyundai Grand Santa Fe facelift a fost anunțat. Iată când vine în Moldova

La mai bine de șase luni de la lansarea pe piață a versiunii restilizate Santa Fe, constructorul coreean de automobile Hyundai prezintă primele informații oficiale cu noul Grand Santa Fe facelift. Noul model a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Chicago și urmează să vină în Moldova deja luna următoare. Prețul de start al noului model nu se va schimba și va porni de la 33.450 de euro.

Chiar dacă prețul noului model a rămas același, nu uitați că noul Grand Santa Fe este mai scump cu 2.000 euro față de varianta cu două rânduri de scaune, însă în schimb, versiunea entry level este Comfort la care se adaugă scaunele tapițate cu piele. Nu ar trebui să uităm și de faptul că varianta Grand Santa Fe este disponibilă din start cu motor turbo diesel, tracțiune integrală și cutie automată, dotări care în cazul versiunii cu ampatament redus sunt opționale.

Dacă este să privim exteriorul noului model atunci vom observa blocurile optice frontale care au forme noi în interior asemănătoare cu cele de pe modelele i30 sau i40. Nu ar trebui să uităm de noua grilă a radiatorului, bara de protecție față și luminile de zi LED amplasate vertical. În partea din spate vom vvedea blocurile optice ușor întunecate și noua bară de protecție.

Pasagerii noului Hyundai Grand Santa Fe facelift se vor bucura de materiale mai bune în partea superioară a ușilor. Scaunele sunt tapițate cu piele de o mai bună calitate, iar în plus, aici și-a mai găsit loc un nou sistem multimedia cu ecran touch screen de opt inch, sistemul audio de înaltă fidelitate de la Infiniti, noua iluminare a comenzilor principale și sistemul de monitorizare a împrejurimilor format din patru camere video.

Cât privește partea tehnică, noul Hyundai Grand Santa Fe facelift se poate lăuda cu o caroserie ranforsată cu până la 25% ceea ce va reduce din forța unui impact frontal. Hyundai s-a gândit și la evitarea accidentelor rutiere sau reducerea din forța impactului, iar astfel, noul model va beneficia și de un sistem de frânare urgentă în caz de accident. Modificări au suferit și frânele care au fost îmbunătățite esențial.

Noul Grand Santa Fe s-a ales acum și cu cele mai noi tehnologii precum sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte și a benzii de rulare și cruise control adaptiv.

Dacă este să vorbim și despre motoarele noului Hyundai Grand Santa Fe, atunci aflați că unitatea turbo diesel de 2.2 litri care producea 197 cai putere, acum va dezvolta 207 cai, ceea ce va oferi un sprin mai rapid până ka 100km/h. În continuare motorul va rămâne cuplat la cutia automată cu șase viteze.

Hyundai Santa Fe este unul dintre cele mai vândute SUV-uri din Republica Moldova. Actuala generație a modelului a reușit să se vândă în peste 300 exemplare de la debutul ei pe piața din țara noastră în anul 2013. Peste 25% din exemplarele vândute i-au revenit versiunii cu șapte locuri Grand Santa Fe.

Iti place articolul?