(video) Noul Hyundai Grand Santa Fe facelift a fost anunțat. Iată când vine în Moldova

0

La mai bine de șase luni de la lansarea pe piață a versiunii restilizate Santa Fe, constructorul coreean de automobile Hyundai prezintă primele informații oficiale cu noul Grand Santa Fe facelift. Noul model a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Chicago și urmează să vină în Moldova deja luna următoare. Prețul de start al noului model nu se va schimba și va porni de la 33.450 de euro.

Chiar dacă prețul noului model a rămas același, nu uitați că noul Grand Santa Fe este mai scump cu 2.000 euro față de varianta cu două rânduri de scaune, însă în schimb, versiunea entry level este Comfort la care se adaugă scaunele tapițate cu piele. Nu ar trebui să uităm și de faptul că varianta Grand Santa Fe este disponibilă din start cu motor turbo diesel, tracțiune integrală și cutie automată, dotări care în cazul versiunii cu ampatament redus sunt opționale.

Dacă este să privim exteriorul noului model atunci vom observa blocurile optice frontale care au forme noi în interior asemănătoare cu cele de pe modelele i30 sau i40. Nu ar trebui să uităm de noua grilă a radiatorului, bara de protecție față și luminile de zi LED amplasate vertical. În partea din spate vom vvedea blocurile optice ușor întunecate și noua bară de protecție.

Pasagerii noului Hyundai Grand Santa Fe facelift se vor bucura de materiale mai bune în partea superioară a ușilor. Scaunele sunt tapițate cu piele de o mai bună calitate, iar în plus, aici și-a mai găsit loc un nou sistem multimedia cu ecran touch screen de opt inch, sistemul audio de înaltă fidelitate de la Infiniti, noua iluminare a comenzilor principale și sistemul de monitorizare a împrejurimilor format din patru camere video.

Cât privește partea tehnică, noul Hyundai Grand Santa Fe facelift se poate lăuda cu o caroserie ranforsată cu până la 25% ceea ce va reduce din forța unui impact frontal. Hyundai s-a gândit și la evitarea accidentelor rutiere sau reducerea din forța impactului, iar astfel, noul model va beneficia și de un sistem de frânare urgentă în caz de accident. Modificări au suferit și frânele care au fost îmbunătățite esențial.

Noul Grand Santa Fe s-a ales acum și cu cele mai noi tehnologii precum sistemul de monitorizare a unghiurilor moarte și a benzii de rulare și cruise control adaptiv.

Dacă este să vorbim și despre motoarele noului Hyundai Grand Santa Fe, atunci aflați că unitatea turbo diesel de 2.2 litri care producea 197 cai putere, acum va dezvolta 207 cai, ceea ce va oferi un sprin mai rapid până ka 100km/h. În continuare motorul va rămâne cuplat la cutia automată cu șase viteze.

Hyundai Santa Fe este unul dintre cele mai vândute SUV-uri din Republica Moldova. Actuala generație a modelului a reușit să se vândă în peste 300 exemplare de la debutul ei pe piața din țara noastră în anul 2013. Peste 25% din exemplarele vândute i-au revenit versiunii cu șapte locuri Grand Santa Fe.

0 comentarii
 1. Ha ha ha spune

  Porneste de la 35 000 euro. Daca fiscul va scoate legea ca va trebui sa arati de unde ai peste 30 000 euro vom vedea daca rindul se va mari sau micsora. DESI CONSIDER CA MERGEM IN DIRECTIA CORECTA si vom uita de pafos si aere de la Rublevka. Poate ajungem si la timpul cind oamenii vor merge dupa buzunar si vom avea masini noi maxim de 13 000 de euro suma care e reala si permite de luat o masina moderna. DIN ALT PUNCT DE VEDERE NU STIU CIT E DE BINE INTR-O ECONOMIE AFLATA IN DECLIN SA PUI ASA LIMITE.

 2. Vasilica spune

  Mie mi se pare ca va fi efectul invers. Oamenii se vor indrepta spre masini din Romania si chiar as spune mai mult din Rusia. POATE AUTORUL BLOGULUI PORNESTE UN POST SI NE LAMURESTE CUM DE IN Rusia masinile costa cu mult mai eftin. Stiu ca e vorba de scadere rublei da hai sa fim serios diferenta e de 7000-10000 euro.

 3. Jora spune

  Ai dreptate. Un Land Cruiser 200 la noi ajunge la 70 000 – 80 000 euro pe cind in Rusia cu 50 000 euro il ei Full. Un RAV 4 la noi costa aproape 28 000 euro pe cind in Rusia aceeasi completatie e la 19 000 euro. La fel si Un Mitsibishi Outlander care la noi e 29 000 euro in Rusia e undeva la 19 000 euro in aceeasi completatie.

 4. Max spune

  Jora ai drepate. Nouatatea nu e noua si deja multi Moldoveni sau pornit dupa cumparaturi incolo. Din alta parte nu suntem la inceputul anilor 2000 si azi puterea de cumparare e de 10 ori mai mica. Economia e in declin maxim asa cum trimbiteaza toata masmedia dar asta e si adevarul.

 5. Anton spune

  Deobicei in asa cazuri trebuie acceptate orice surse de venit. Este exemplu Argentinei care a acceptat 40 mlrd. Sau exemplu Rusiei care accepta orice capital. La noi oamenii se alinta si in loc sa deschida calea pentru investitii ei pun niste legi care si asa o economie moarta total vor so deshidrateze total.

 6. Alex spune

  Cum nu ar fi ma uit ca oamenii cumpara si va spun de ce. Toti stiu ca daca pui banii in banca este sansa de 100% sa fie furata. Sa deschizi business la sigur va falimenta si dupa asta inca si dator vei ramiine. De asta si oamenii tot ce fac pun in keltuiala. Intr-o buna zi visul moldovenesc se termina si moldovanul vinde tot la jumate de pret si pleaca in tarile calde.

 7. Porcul spune

  Hai lasa ca mai fac oamenii biznes pe aici.

 8. Jora spune

  Da fac bani dar nu poti numi biznes citeva companii care fac piine si smintina si o gramda de Notari si alte cadre care iti vind cosumente gen pasport si buletin. Asta nu e bzines. 90% din populatie traiesc nu de azi pe miine da cu ziua de mai la alta eri.

 9. Mihai spune

  Da masina merita interes dar noi vorbim despre maxim 100 de soferi care posibil o vor procura. CE SE AUDE CU ALTE MASINI? Majoritatea din ele nici nu merita sa ajunga pe drumuri. De exemplu azi am vazut un VAZ care merge prin Chisinau fara oglinzi. AVEM NEVOIE DE UN PROIECT NATIONAL major care intre miezul societatii sa fie trecut la masini moderne si pretul trebuie sa fie pe masura.

 10. Nicu spune

  Mihai ai dreptate! Ce folos sa ai o masina noua daca un VAZ te poate trasni in fund dupa care la sigur pe asigurare obligatori no so aduci la starea initiala. Cadrele de la asigurari au un singur scop profit si nici de cum siguranta. Trebuie si acolo reforme pentru ca ei isi umple buzunarele.

 11. Ana spune

  Citesc si sunt total mirata. Vorbim despre masini de lux care vor fi cumprate de bogatani da nu vorbim de clasa medie si de saraci care reprezinta 99% din populatie. Ei cu ce masini merg? Ei oare nu au probleme? Ce masini ei conduc? Vrem o conducere care sa se gindeasca la popor dar nimeni nu scrie nimic despre ei. Pacat pentru ca azi chiar si Biserica lucreaza si slavesc in ceruri numai pe cei cu bani.

 12. USA spune

  Traiesc in Nevada. Aicea aceasta masina e considerata masina de familie si nu de Lux. In Moldova datorita saraciei ea la sigur se va incadra in masini de lux. In state numai daca ai un Ferari, Bentley, Rolss Roys esti bogatan altfel esti clasa medie. Chiar si cu BMW X5, X6 este clasa medie poate un busines man.

 13. Mark spune

  In SUA aceste masini costa cu 20% mai putin decit in MD dar pretul difera de la stat la stat.

 14. Ha ha ha spune

  Ma uit in text: „Actuala generație a modelului a reușit să se vândă în peste 300 exemplare de la debutul ei pe piața din țara noastră în anul 2013.”
  DIN CITE VAD DEGRABA FISCUL O SA-I INTREBE DE UNDE AU BANII. cum n-ar fi costa peste 30 000 euro. Dar mai sunt si alte marci si stringem noi vreo 3000 de cadre.

 15. NIcu spune

  Vad ca este kapiika in MD. Este pe cine de supt. In Norvegia daca masina intrece o anumita valoare se plateste o taxa pe valoare de 100%

 16. George W spune

  Moldova e o tara mica si ideea cu taxare pur si simplu nu va lucra. Rominia e la 70 km de Chisinau. Transnistria nici ea nu e departe. In plus oamenii la noi s-au adaptat la migratii asa ca MD totdeauna va ramiine un coridor. DE ASTA SI NIMIC AICEA NU ARE CUM LUCRA.

 17. USA spune

  In SUA exista un sistem informatinal complex care permite de a controla orice ceea ce nu exista in MD de asta si orice decizie luata sus se intoarce pe indarat. Ca exemplu sunt masinilie din Lituania, Bulgaria, Transnistria si degraba si Rusia. La care se mai adauga si siutatia social instabila cind dusmanul iti devine prieten doar pentru ca te hraneste cu povesti.

 18. Burca spune

  Asteptam dar masina da din cite se vede in 2016 vinzarile vor fi jumate din 2015 si in 2017 inca jumate da din 2016 cred ca suces vor avea masinile low cost dar si aici vinzarile nu vor straluci

 19. brotacel spune

  cam ii scumpa masina, sa dai peste 32 000 euro? iti ei un apartament in bloc veki in stare buna si te apuci de baut si dormit decit sa platesti dupa asta inca si taxe sau sa ei lizing, nu vad rostul

 20. Ion spune

  cam scumpa, de 8000 euro iti eu un mercedes W140 in stare buna si kaifuesti sau o Dacie noua si muncesti da de restuk iti mai ei si o cvartira si inca iti ramiine bani pentru podrugi

 21. Expert spune

  cu 32 000 euro iti poti lua un Mercedes C class la skidca sau UN Mercedes E tot la skidka.

 22. Buburuza spune

  Principalu de avut asa bani si daca te hotarasti sa ramiin in MD atunci se poate. Masina e o keltuiala.

 23. Ana spune

  Hranim dealerii. Suntem kaskadori sa dam o gramda de bani si sa ucidem masina prin gropile MD.

 24. Borica spune

  Lasa sa vina, mai bine aistea cu bani citi ei sunt acolo vreo 300×32000 euro= 9 600 000 euro ar construi o Biserica din Aur si diamante sa aiba saracii moldovei unde sa roage sa aiba si ei un Hyundai Santa fee.

  Daca ar pune si cei cu BMW si Mercedes si tot asa apu mi se pare ca sa-r stringe o suma de peste un miliard de euro.

 25. Ina spune

  Vraghia malai viseaza

 26. Alex spune

  Unii au bani trebuie de taxat bogatanii ca in Germania la 50% Poate or fugi toti din tara si om ramiine noi toti saracii moldovei.

 27. Giku spune

  Buna idee. Lasa bogatanii sa se imparta cu saracii,. Lasa bogatanii sa lucreze da saracii sa doarma sa beie si sa primeasca dividente. Va veni raiul si pentru ei. Eu cred ca toate masinile de peste 3000 euro in MD trebuie considerate masini de lux da peste 10 000 euro de super lux da peste 20 000 de euro masinile zeilor si acolo trebuie taxa de 10 000% Numa asa putem stirpi saracia moldoveneasca tunci cind saracul va fi mai bogat decit bogatul muncitot.

 28. Klara spune

  Bravo Giku.

 29. Rokfeler spune

  50% e putin. Macar vreo 66%. MD nu e Germania. Aicea saracia e mare asa ca taxele trebuie sa inceapa de la 66% in sus. Numai asa Moldova va fi o derjava si in sfirsit vor aparea primii moldoveni care vor zbura pe luna.

 30. Matematic spune

  India are buget de 70 000 000$ pentru zbor pe marte da la noi moldovenii keltuie bani pe masini. Hai moldoveni pe luna!

 31. Giku spune

  Si eu asta de cind spun. De cit moldovenii ar baga bani in masini mai bine am construi un cosmodrom. Inchipuitiva ca vom putea zbura pe luna! Si nu uitati asta e foarte posibil.

 32. Morkovul spune

  Bespredel in tara asta de exemplu: „Platim pentru gropi? Un barbat din capitala, AMENDAT, dupa ce a ocolit o groapa si a trecut peste linia continua. ” In genere parerea mea este ca contigentul MAI trebuie redus cu 90% da la cei ramasi 10% de marit salariul de 10 ori asa ca fiecare politist ramas sa primeasca un salariu de 3000-5000$ lunar. IA SA VEDETI CE POLITIE VOM AVEA ATUNCI. James Bond pe linga ei o sa roada nuci.

 33. Furya spune

  Cu coruptia se poate de luptat numai dupa ce vom lekui saracii de saracie. Koruptia e un pobocinii efect la saracie cine nu stie. De ce la Rublevka nui koruptie? De ce koruptia e prezenta doar in Africa si in Moldova?

 34. Neneli spune

  Hai sa ne intoarcem mai bine la Hyundai Santa Fee ca vine degraba. De unde luam bani?

 35. Misa spune

  Si inca ceva cine nu stie camerele instalate in Chisinau fac mai mult rau decit bine. Sa demonstrat ca la oamenii cu sistemul nervos slabit sau acutizat dureririle sistemului nervos. Cei drept este si un plus in aceste camere!!! Farmaciile au constatat un profit inzecit. Pina la urma si in Rusia camerele au devenit un biznes profitabil. Daca de instalat camere si in apartamentele din Chisinau profitul ar creste insutit sau inmiit dar asta lasam pentru viitor.

 36. Jora spune

  Hai sa vorbim despre Hyundai ajunge cu probleme. Inchipuitiva cum ati cistigat la o loterie un Huinday. Pur si simplu vizualizati. Nu va ginditi ca nu aveti ce minca sau benzina. Principalul ca sta la voi in bloc. Hai doar pozitiv! Uitati ca noaptea cineva va poate fura rotile! Uitati ca politia o sa va puie amenda. Uitati ca cineva va va sparge geamul. Uitati ca cineva va va saruta in fund si nu va avea asigurare obligatorie! Viata e frumoasa si sanatoasa alaturi de un Hyundai. Riskul de obezitate scade. Inima bate de fericire care treptat sa transforma in frica necontrolata. Oare din ce bani sa cummpar miine benzina? Nothing more than just umor negru. Ha ha ha Rau ca nu sunt marketolog si nu ma ocup cu reclama. As lucra pentru BMW. Pentru ca la BMW nu sunt probleme. Accelerezi si in primul stilp si totul se termina. Nui masina nus probleme. BMW spirit of Life. Life is short with BMW.

 37. Max spune

  Rau ca se pierd asa talente. La evrovision.

 38. Vasea spune

  Iaca tema interesanta: „O soferita din capitala a DOBORAT un semafor. Cum s-a intamplat accidentul ” Poate de dus de luat un interviu? E hai sa fim seriosi cu cine nu se poate intimpla. La noi si copacii au picioare si fug dupa masini. Da noi ce nu suntem oameni. Citi politisti o fost prinsi anul trecut bauti la volan? Pai ce mai vreti? Singura solutie e sa construim un cosmodrom si sa zburam spre luna si mai tirziu spre stele.

 39. Petrica spune

  UN jaguar de 42 000 euro se vinde azi cu 32 000 euro si asta nou din salon. Cei mai bine de luat? Masina de fammilie? Da la noi familiile is formate maxim din un sofer si kiinele de pe banketa din fatsa. Mor de ris da ar trebui de plins.

 40. Nuka spune

  Ai dreptate fraerii de 10 ani in urma se plimbau cu vreo podruga pe vreo BAHA azi isi plimba catelul in parc in ghete adidas si cu aceeasi nokie de 10 ani vekime. Imbatrinim noi si singura ce ramiine asta e berea klasika.

 41. ZihHy spune

  Vine Hyundai! Ei si ce? Multe vor veni si multe se vor duce. Singurul ce are prets asta e timpul el e pierdut odata si pentru totdeauna, Noapte buna moldoveni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata