Premieră Mondială: Noul Mercedes-Benz E-Class a fost prezentat oficial (video)

Noaptea trecută a fost una a premierelor lansate pe internet de către unii producători de automobile. În timp ce toți dormeam, în jurul orei 03.00 cei de la Mercedes-Benz au făcut publice toate informațiile și pozele oficiale cu noua generație a modelului E-class ce urmează să fie prezentat astăzi în cadrul Salonului Nord American de la Detroit.

E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

Primul lucru care ne sare uimește este look-ul noului model. Va fi foarte greu să deosebim de acum în colo pe stradă un C-Class, noul E-Class și S-Class și asta pentru că germanii au avut grijă ca toate sedanurile din gamă să preia la maxim din designul navei amiral.

E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

Noul E-Class va fi oferit de la bun început cu două tipuri de grile ale radiatorului. În timp ce versiunea de bază și cea Exclusive va dispune de o grilă a radiatorului tradițională cu logo-ul mărcii pe capotă, variantele Avantgarde și AMG Line se vor deosebi printr-o grilă ce va găzdui pe mijloc faimosul logo Mercedes-Benz. La exterior vom mai putea vedea farurile opționale Multibeam LED, cât și blocurile optice spate cu un efect interesant.

E 400 4MATIC, AMG Line, selenitgrau magno, Leder schwarz/sattelbraun E 400 4MATIC, AMG Line, selenit grey magno, leather black/saddle brown

Și interiorul preia din conceptul pe care îl vedem pe S-Class. Materialele au fost îmbunătățite, în timp ce volanul poate fi dotat opțional cu comenzi tactile ceea ce nu s-a mai văzut pe vreo mașină anterior, comenzi care răspund la mișcările șoferului cu degetele pe orizontală și verticală.

(video) Mercedes-Benz prezintă interiorul noului E-class

Interieur sattelbraun/macciato Interior saddle brown/macciato

Drept opțiuni în interior vom putea găsi sistemul audio de înaltă fidelitate Burmester 3D, cât și sistemul de iluminare ambientală a interiorului ce le oferă șansa pasagerilor de a alege una din cele 64 de culori disponibile, sau o combinație dintre ele. În plus se poate opta și pentru două monitoare de 12.3 inch, unul fiind folosit pentru cadranul de bord și informațiile vitale ale mașinii, în timp ce al doilea va oferi informații despre sistemul de navigație și va afișa toate datele sistemului infotainment.

Interieur sattelbraun/macciato Interior saddle brown/macciato

Inițial noul model va fi lansat pe continetul european în două versiuni de motorizare. Varianta de bază va fi dotată cu propulsorul de 2.0 litri pe benzină ce va oferi 184 cai putere pe versiunea E200, în timp ce pe partea de motoare turbo diesel va fi disponibilă unitate la fel de 2.0 litri de pe varianta E220d ce va livra 195 cai putere și 400 Nm. Mai târziu va fi oferită și versiunea E350 plug-in-hybrid ce combină motorul pe benzină de 2.0 litri cu un electromotor. Tandemul va garanta 279 cai putere și 600 Nm, dar și o autonomie de până la 30 kilometri doar pe baza energiei electrice stocate în baterii.

https://www.youtube.com/watch?v=CCBkTp6uwfY

Dacă este să ne referim la tehnologii, probabil cea mai interesantă dintre ele este sistemul autonom de pilotare Drive Pilot care va avea grijă să conducă pentru Dvs atomobilul pe autostrăzi la viteze de până la 210 km/h. O altă tehnologie interesantă este și cea de parcare de la distanță a automobilului numită Remote Parking Pilot. Astfel dacă va trebui să parcheze mașina într-un spațiu limitat, șoferul o poate face din afara automobilului printr-o aplicație oferită de Mercedes-Benz.

Noul Mercedes-Benz E-Class va fi disponibil în showroomurile europene în vara acestui an.

Galerie Foto

Cmentariile sunt închise