(foto) Mercedes-Benz dezvoltă un model nou care va înlocui cinci dintr-odată

Mercedes-Benz va renunța la modelele Coupe şi Cabriolet din clasele C şi E pentru a reduce numărul de maşini din gamă, concurența internă, dar şi cheltuielile. În schimb, conform informaţiilor aflate de Auto Express, toate acestea vor fi înlocuite de un singur model complet nou – CLE! 

În plus, noutatea va deveni şi un fel de succesor spiritual al roadsterului compact SLC, pe care Mercedes-Benz l-a abandonat cu ceva timp în urmă. Astfel spus, o singură maşină va înlocui tocmai cinci dintr-o singură lovitură!

Modelele Coupe şi Cabriolet au pierdut din popularitate şi nu mai aduc bani mari pentru companie. A recunoscut acest fapt însuşi Markus Schäfer, șeful departamentului de dezvoltare al Mercedes-Benz. Însă prezența unor astfel de modele în gamă este importantă din punctul de vedere al imaginii mărcii şi, prin urmare, acestea nu vor fi complet abandonate, însă numărul lor va fi redus semnificativ.

Noul CLE va lua forma unei decapotabile cu patru locuri pentru pasageri, două portiere şi un acoperiş retractabil textil. Nu este exclusă şi o variantă coupe, deşi doar acest prototip decapotabil a fost văzut deocamdată la teste.

La bază va avea platforma noului C-Class, iar gama de motoare va fi compusă în principal din unități electrificate cu patru cilindri. Nu se exclude şi folosirea de benzinare cu şase cilindri, însă doar pentru modele mai scumpe sau eventual versiunea 53 AMG.

Noutatea ar trebui lansată în 2023, după ce compania va prezenta oficial și va începe să vândă modelul Mercedes-AMG SL. Şi acesta va înlocui, de asemenea, câteva modele simultan, în primul rând S-Class Coupe şi Cabriolet.

Cmentariile sunt închise