Pe noul Mercedes-Benz EQS, direcţia spate opţională va putea fi utilizată doar prin abonament

La momentul prezentării noului Mercedes-Benz EQS producătorul german a declarat că modelul flagship electric, spre deosebire de noul S-Class, va fi dotat standard cu roţi directoare pe puntea din spate. Ele întorc cu până la 4.5 grade, iar opţional cu până la 10 grade, opţiunea putând fi activată chiar şi după cumpărarea maşinii!

Colegii de la Auto Motor und Sport au făcut o descoperire interesantă, aflând că de fapt opţiunea nu va fi disponibilă definitiv, odată selectată şi cumpărată!

După cum am spus, puntea spate directoare este instalată pe toate EQS-urile din fabrică, însă funcţionarea sa completă este blocată electronic prin software, nu mecanic.

Pentru a debloca funcționalitatea completă va fi necesar de achitat un abonament, unul care costă în Germania 489 de euro anual. Cerința de bază este de avut pe maşină un Parking package cu un set de camere la 360 de grade.

De altfel, aceste cerinţe sunt valabile şi pentru noul S-Class, model însă pentru care nu există funcție de actualizare pentru direcția punții spate prin intermediul unei aplicaţii mobile. De ce?

Un purtător de cuvânt al Mercedes-Benz a explicat colegilor germani: “Direcția punții spate cu 10 grade nu este posibilă de folosit dacă mașina este echipată cu anvelope mixte. Această opțiune este disponibilă pentru Clasa S, motiv pentru care nu este nevoie de o actualizare controlată de la distanță. Nu oferim EQS cu anvelope mixte, deci nu este o problemă aici”.

Activarea are loc automat după achiziție în magazinul online Mercedes-Me. Pentru a face acest lucru vehiculului trebuie oprit. După 120 de secunde de aşteptare maşina poate fi repornită şi va apărea în acelaşi timp o notificare corespunzătoare despre activarea cu succes.

Astfel spus, după plata celor aproximativ 500 de euro, unghiul de întoarcere a roţilor va fi deja de maxim 10 grade prevăzute de construcție. Iar pentru cei care vor să economisească este disponibil un abonament pentru trei ani de zile, care costă 1.169 de euro.

Amintim că, pe Mercedes-Benz EQS la viteze mici, roțile punților față și spate se întorc în direcții reciproc opuse, soluţia oferind unei maşini uriaşe manevrabilitatea uneia compacte. La viteze de peste 60 km/h, roţile de pe cele două osii întorc în aceeaşi direcţie pentru a creşte stabilitatea în viraje.

Vezi cum funcţionează sistemul care a fost introdus pe noul S-Class: (video) Este clar un must have! Vezi în acţiune sistemul opţional de roţi directoare spate pe noul S-Class

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/