(foto) Modelele Turbo de la Porsche vor avea o siglă specială de acum încolo

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

De aproape 50 de ani, modelele Turbo se bucură de o poziție exaltată la Porsche. Ele reprezintă o performanță deosebit de ridicată și reprezintă simbolul fiecărei serii de modele. Pentru a le sublinia unicitatea, Porsche le face din nou aspectul unul special.

Modelele Turbo vor avea de acum încolo, în primul rând, o versiune deosebit de exclusivistă a blazonului modernizat, care este dominată de noua culoare Turbonite în loc de ce aurie. Designerii au dezvoltat această nuanță elegantă de metallic grey, special pentru Turbo. De asemenea, este folosit pe o serie de alte componente exterioare și interioare selectate, dând modelelor Turbo un aspect și mai inconfundabil.

Noul ton Turbonite metallic este rezervat exclusiv modelelor Turbo. Precum toate vopselele puse la dispoziția clienților, aceasta a fost compusă cu mare atenție de experții Porsche Color & Trim. Elementele aurii creează un efect elegant, de metalizare, în timp ce stratul superior este într-un finisaj satinat contrastant.

Literele din spate și Daylight Opening (DLO), precum și marginile geamurilor laterale, vor primi un finisaj Turbonite. În funcție de seria de modele, detalii suplimentare, cum ar fi incrustațiile din șorțurile față, spițele sau paletele aerodinamice de pe jantele din aliaj ușor ar putea să-l prezinte. Turbonite este, de asemenea, culoarea dominantă a emblemei exclusive, care se va găsi pe capotă, pe jante și pe volan.

În plus, componente selectate din interior, de exemplu benzile ornamentale și centurile de siguranță, precum și o serie de comenzi, cum ar fi comutatorul de mod și panoul de control al aerului condiționat, vor veni și ele standard în Turbonite. Și în acest caz, domeniul exact de aplicare va depinde de seria de modele. În combinație cu un interior negru, Turbonite este, de asemenea, folosit ca o culoare contrastantă pentru firele de pe scaune, ornamentele panoului ușilor, panoul de instrumente și covorașe.

„În 1974, am prezentat primul 911 Turbo. De atunci, Turbo a devenit un sinonim pentru modelele noastre de top de înaltă performanță și este acum mai mult sau mai puțin un brand propriu. Acum vrem să facem Turbo și mai vizibil și să-l diferențiem mai mult de alte derivate, cum ar fi GTS. De aceea am dezvoltat o estetică distinctă Turbo. De acum înainte, versiunile Turbo vor prezenta un aspect consistent în toate seriile de modele – unul care este elegant, de înaltă calitate și foarte special.”

Michael Mauer, Vicepreședinte Style Porsche

Porsche va introduce succesiv această diferențiere mai accentuată în toate seriile de modele. Noua generație Panamera se va alege prima și își va sărbători premiera mondială pe 24 noiembrie 2023.

Cmentariile sunt închise